Dobrich News Добрич новини

Людмил Бешков с плакет „Българско наследство”

Плакет „Българско наследство” е връчен на Людмил Бешков
Жителите на Община Балчик бяха свидетели на едно уникално обществено-политическо събитие, което се случи през месец август 2015 година – Първия международен форум „Българско наследство”, който се организира под егидата на д-р Румяна Малчева Ангелова.

Проведе се конкурс за автентичен фолклор, една поетическа среща, две изложби и две исторически конференции – за етнологията на българите, водена от проф.Елена Рацеева от Българския университет в Тараклия, Бесарабия и за 75-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа, водена от акад.Георги Марков.

Сред отличилите се докладчици бе господин Людмил Бешков, депутат от 38 Народно събрание, политик , филолог, историк и наследник на видния добруджански краевед Любен Бешков. Поради здравословни причини господин Людмил Бешков не присъства на закриването на форума и затова на общественото мероприятие „Общественик на годината” бе поканен, за да му бъде връчен официално плакетът на Международния форум „Българско наследство”от д-р Румяна Малчева Ангелова.

Кметът на Общината господин Николай Ангелов, председателят на Общинския съвет господин Атанас Жечев, главният редактор на вестник „Балчишки телеграф” госпожа Маруся Костова връчиха на господин Людмил Бешков, грамота, календар на Община Балчик и Юбилеен календар за 75-годишнината от възвръщането на Южна Добруджа.

Илюстрация на мероприятието, което провежда вестник "Балчишки телеграф" ежегодно. на втория файл е снимката на избраните "Общественици на годината" с кмета на Община Балчик Н.Ангелов, председателя на ОбС Балчик Атанас Жечев и гл.редактор на вестник "Балчишки телеграф" Маруся Костова, чиято е идеята за тази желана и обикната в Балчик номинация на деятелните хора в Община Балчик. Прощъпулникът бе на Игнажден през 2009 г., когато Силистренският театър поздрави първите избрани балчишки общественици и едва се прибра в студ и поледица посред нощ. През следващите години последваха редица културни анонси: Варненската опера, Добричкият театър, Николай Урумов /с моноспектакъл/, Оркестърът на варненските музикални преподаватели, "Ред Дикси Бенд" и "Перле" от Добрич. Номинациите се превръщат всяка година в запомнящ се празник, както за избраните, така и за тези, които идват да ги поздравят.

Още по темата четете тук:
Община Балчик удостои 10 свои съграждани със званието „Общественик на годината”
Община Балчик представи нов календар