Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес в хронология за последните 5 дни

На 02 март, в 07:15 часа, ОДМВР Добрич е получен сигнал от И.И., на 67 г., за това, че за времето от 06:00 ч. на 01.03.2016г. до 07:10 часа на 02.03.2016г., неизвестен извършител е проникнал в административната сграда на фирмата му, находяща се в Индустриална зона Добрич – Запад и чрез взлом на брава на метална каса е извършил кражба на сумата от 2100 лева. Извършителите на престъплението се издирват от служители на Първо РУ гр. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 02 март, чрез ЕЕН 112 във Второ РУ Добрич е получено съобщение от Г.А., на 57 г. от гр. Добрич, за това, че от наследствения й имот в с.Ловчанци, чрез взлом на прозорец неизвестен извършител е извършил кражба на народни носии, дрехи, покривки и пердета. След проведени ОИМ от служители на Второ РУ Добрич е установен извършителя на престъплението – Н.И., на 55 г. от гр.Добрич. По случая е образувано досъдебно производство, Н.И. е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 02 март, в 18:45 часа е посетено възникнало ПТП в гр.Каварна, на пешеходна пътека до кръстовище водача на лек автомобил „Пежо” - Д.А., на 46 г. блъска пешеходеца Г.Б., на 76 г., който е прегледан на място от екип на ФСМП, отведен и настанен в МБАЛ Добрич, с разкъсно-контузна рана на десния крак и комоцио, без опасност за живота. Д.А. е изпробвана с техническо средство за наличие на алкохол, като индикацията отчита отрицателна проба. По случая е образувано досъдебно производство.

На 02 март, в 18:30 часа, чрез ЕЕН 112 в РУ Балчик е получено съобщение от К.К.(27 г.) от с. Оброчище, за това, че в 18:15 часа на същата дата след скандал с три неизвестни лица от ромски произход в същото село е бил нападнат от тях и при самозащита е използвал законния си газов пистолет, като произвежда изстрели във въздуха, като никой не е пострадал при стрелбата. При опит да тръгне от мястото с л.а. „Форд”, трите лица с метални тръби чупят предно панорамно,странични стъкла и огледала. Посетено от служители на РУ Албена, образувано досъдебно производство.

На 02 март, в РУ Генерал Тошево е получено съобщение от А.Х., на 56 г. от гр. Котел, за това, че в периода от 29.12.2015г. до 29.02.2016г., неизвестен извършител, чрез взлом на прозорец на къща в с.Красен, собственост на майка й, е извършил кражба телевозор, килими и ел.кана за вода. По случая е образувано досъдебно производство.

Продължава на следващата страница:
[next]
На 03 март,около 01:15 часа, в гр.Балчик, автопатрул спира за проверка лек автомобил „БМВ” с ТХ регистрация, управляван от Д.Р. (24 г.) от гр.Каварна. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,83 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо производство, а водача е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 03 март, в 12.05 ч., в Първо РУ Добрич лично се тъжи Й.Д. (23 г.) от гр.Добрич, за това, че около 11:15 часа, по ул.”Д.Груев” в района на баничарницата, е била нападната от непознат младеж от ромски произход, който чрез използване на сила й е отнел портмоне със сумата от 40 лева и лична карта. Има описание на извършителя. По случая е образувано досъдебно производство.

На 03 март, около 14.15 часа, служители на Първо РУ Добрич, при проверка на л.а. „Нисан”, с водач Ж.Ж., на 24 г. от гр.Добрич, до седалката му е открито полиетиленово пликче със суха тревна маса с тегло 0,2 гр., реагиращо на канабис. По случая е образувано досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 03 март, в 12:40 часа във Второ РУ Добрич e получено съобщение от Г.С., на 76 г. от гр.Добрич, за това, че за времето от 17:00 ч. на 02.03.2016 г. до 12:30 ч. на 03.03.2016 г. от гориста местност в землището на с. Хитово, неизвестен извършител е извършил кражба на 22 броя пчелни кошера тип „Даданблат”, с общо 120 бр. рамки с пчелни семейства. По случая е образувано досъдебно производство.

Продължава на следващата страница:
[next]
На 04 март, в 07:12 часа е посетено възникнало ПТП на пътя Соколово – Сенокос. Установено е, че водача на лек автомобил „Ситроен” - Д.М., на 31 г. от гр.Добрич, поради навлизане в лентата за насрещно движение се удря в л.а.”Опел”, с ТХ регистрация, с водач М.Ю., на 50 г. от с. Преспа, пътници: М.А., на 18 г., Н.И., на 30 г. и А.Н., на 31 г. Вследствие на ПТП водача М.Ю. почива на място, а пътниците са отведени от екип на ФСМП Балчик в МБАЛ Добрич, с различни контузии. Водачът Д.М. е изпробван с техническо средство за наличие на алкохол, като индикацията отчита 1,67 промила в издишания въздух, взета кръвна проба за химически анализ. Двама от пътниците са освободени от МБАЛ за домашно лечение. По случая е образувано досъдебно производство, а водача Д.М. е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 05 март, в 05:00 часа, в гр.Добрич, автопатрул спира за проверка лек автомобил „Шевролет” с В-регистрация, управляван от К.К. (42 г.) от гр.Варна. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,22 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано незабавно производство, а водача е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 06 март, чрез ЕЕН 112 във Второ РУ Добрич е получен сигнал от С.М., на 55 г. от с.Безводица, за това, че от паркиран л.а.„Форд” в с.Стожер, чрез подбран или подправен ключ неизвестен извършител е извършил кражба на авто СД плейър, бормашина, гаечни ключове, клещи, гедоре и очила. По случая е образувано досъдебно производство.

На 06 март, в 08:30 часа, в Първо РУ Добрич е получен сигнал от Д.М.,на 45 г. от гр.Добрич, за това, че при посещение на апартамента на родителите му е установил входната врата му врата отключена в отворено състояние, като неизвестно лице е извършило кражба на сумата от 700 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

Продължава на следващата страница:
[next]
На 06 март, в 08:30 часа, в Първо РУ Добрич е получен сигнал от Д.М.,на 45 г. от гр.Добрич, за това, че при посещение на апартамента на родителите му е установил входната врата му врата отключена в отворено състояние, като неизвестно лице е извършило кражба на сумата от 700 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 06 март, в 09:30 часа, в Първо РУ Добрич е получен сигнал от Д.С.,на 24 г. от с. Голеш, за това, че на същата дата от наследствения му имот в гр.Добрич, неизвестно лице е извършило кражба на 4 броя алуминиеви джанти с поставени на тях летни гуми, които впоследствие са установени в двора на съседен необитаем имот. По случая е образувано досъдебно производство.

На 06 март, в 11:45ч., в Първо РУ Добрич е получен сигнал от гражданин за изоставен лек автомобил „Рено”, с ТХ регистрационни табели на черен път в близост до севена дъга на околовръстен път. По същото време в Първо РУ Добрич е получено съобщение от собственика на автомобила – В.А., на 58 г., че неизвестен извършител противозаконно го е отнел за времето от 18:00 ч. на 05.03.16г. до 10:00 ч. на 06.03.16г., като е паркиран пред дома му в гр.Добрич. След извършени ПСД – оглед и разпит на собственика на автомобила е установено, че от него е извършена кражба на акумулаторна батерия, резервна гума и гаечни ключове. По случая е образувано досъдебно производство.

На 06 март,около 21:10 часа, в гр.Добрич, автопатрул спира за проверка лек автомобил „БМВ” с ТХ регистрация, управляван от Д.В. (34 г.) от гр.Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,73 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано незабавно производство, а водача е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

Продължава на следващата страница:
[next]
На 06 март, чрез ЕЕН 112 във Второ РУ Добрич е получено съобщение от Н.Н., на 42 г. от гр. Добрич, собственик на пункт за разкомплектоване на излезли от употреба автомобили в с.Врачанци , за това, че е получил сигнал от пазач на съседен имот, че от неговата база се извършва кражба. От служители

на Второ РУ Добрич на място е установен и задържан Ж.Ж., на 27 г. от гр.Добрич в момент на извършване на кражба на 4 бр. гуми с джанти. По случая е образувано досъдебно производство, Ж.Ж. е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

На 06 март, в 11.00 часа, служители на РУ Балчик, при проверка на паркиран л.а. „Опел”, с водач К.И., на 20 г., до водача е открито пликче с бяло вещество, с тегло 0,4 грама, реагиращо на амфетамин. При последвалото претърсване и изземване в дома на лицето е намерено и иззето пликче с бяло прахообразно вещество, с тегло 5,4 гр., реагиращо на амфетамин. По случая е образувано бързо досъдебно производство, а лицето е задържано с полицейска мярка за срок от 24 часа.

На 06 март, в 15:45 часа е посетено възникнало ПТП на кръстовище в гр.Каварна, водача на мотоциклет „Малагути” - Х.Д., на 17 г. от гр.Каварна отнема предимството и се удря в л.а. „Фолксваген”, управляван от Ц.Т., на 43 г., от гр.Каварна. Водачът на мотоциклета е прегледан на място от екип на ФСМП, отведен и настанен в МБАЛ „Св.Ана” в гр.Варна, с фрактура на десния крак, без опасност за живота. Ц.Т. е изпробвана с техническо средство за наличие на алкохол, като индикацията отчита отрицателна проба. По случая е образувано досъдебно производство.

На 06 март, в 21:10 часа е посетено възникнало ПТП в гр.Генерал Тошево. Установено е, че водача на лек автомобил „Пежо” - А.Й., на 35 г. от с.Тюленово, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол, напуска лентата за движение и се удря в стълб на електропреносната система. От последвалата проверка с техническо средство за наличие на алкохол, цифровата индикация отчита 2,90 промила алкохол в издишания въздух, взета кръвна проба за химически анализ. По случая е образувано досъдебно производство, а водача А.Й. е задържан с полицейска мярка за срок от 24 ч.

През последните пет денонощия на територията на ОД на МВР Добрич има регистрирани три пожара с нанесени материални щети и пет пожара без загуби.

07.03.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ