Dobrich News Добрич новини

Община Балчик удостои 10 свои съграждани със званието „Общественик на годината”

Десет граждани на Община Балчик станаха „Общественици на 2015 година”
За седма поредна година редакцията на вестник „Балчишки телеграф” /първият частен седмичник в България след 1989 г. с повече от 20 години история/ излъчи личностите на Община Балчик, които се отличават със своята обществена активност и ангажираност и за които се е писало най-много в двата балчишки вестника.

Двамата отци на Балчик – свещеноиконом Стратия Александров и свещеник Тодор Тодоров, отслужиха за всички общественици тържествен водосвет.

Кметът на Община Балчик г-н Николай Ангелов, председателят на Общински съвет Балчик г-н Атанас Жечев и главният редактор на вестник „Балчишки телеграф” г-жа Маруся Костова връчиха сребърни купи „Общественик на годината”, специални грамоти, календарът на Балчик и други подаръци на десет номинирани граждани на Общината:

Сава Мартинов, Илия Илиев, Тодор Добрев, Костадин Даскалов, сем. Стефанка и Цветан Цоневи, д- р Румяна Бончева, д-р Христо Игнатов, Ерсин Исмаилов, сем.Дина и Илия Димитрови и Евдокия Великова.

Всички, удостоени със званието „Общественик на годината”, досега 130 души, бяха поздравени от оркестър „Перле” от град Добрич с чудесен концерт.

С песни, танци и много поздравления бе изпълнен ресторант „Ел Симпатико”, на брега на морето, където бе организиран „Празникът на балчишките общественици”.
Повече за гласуването четете тук.

Международния форум "Българско наследство", чието начало бе поставено през 2015 г. В един от дните на форума се проведе историческа конференция, посветена на 75 - годишнината от възвръщането на Южна Добруджа. За един от участниците в конференцията е петият файл, който бе награден сега, защото поради здравословни причини не присъства на закриването на форума - Людмил Бешков от Добрич. На празника на балчишките общественици Людмил Бешков беше награден от д-р Румяна Малчева, Маруся Костова, Атанас Жечев и Николай Ангелов.