Dobrich News Добрич новини

Адриан Николов - един музикант от Добрич

Адриан Николов е роден в град Добрич. Открива света на музиката на 6 годишна възраст с помощта на пианото. От този момент това се превръща в неизменна част от живота му. За него свиренето на пиано е не просто ежедневие, а начин на живот. Адриан твърди, че музиката извисява душата му и се чувства щастлив, че неговата най-голяма любов е и негова работа.
Пианист, преподавател и помощник-директор в столична детска градина. Завършва Aкадемията за Музикално, Танцово и Изобразително Изкуство в Пловдив през 2010 г. През 2014 г. завършва магистърската си степен в СУ "Св. Климент Охридски" със специалност "Образователен мениджмънт". Учил в класа по джаз-импровизация на композитора Валери Костов. На 18 години издава своя първи самостоятелен албум. Активен участник в културния живот на България. Свирил е в различни нощни заведения, по-популярните: пиано бар Чикаго, пиано бар My Way, бар Poison, бар The Corner и др. Повече можете да прочетете и запишите час за уроци тук.
Adrian Nikolov
- Да си призная: точна и конкретна цел нямам, по-скоро да се презентирам като личност и в частност като музикант.
Иначе аз съм комплексен музикант. Свиря соло пиано - класика, поп, джаз. Имам група - трио, която при нужда се увеличава или намалява, в зависимост от изискванията. На времето съм свирил и фолклорна музика, когато бях ученик в "Климент Охридски". Даже имаме издаден такъв албум, който е във фонда на радио "Добруджа" и се върти още. Така, че нещата са комплексни. Иначе групата ми се казва ReMi .
А преди, с оркестъра за народна музика, издадохме албум "Млади Добруджанци". Който да си призная честно го записахме на шега, още като ученици, а все още го чувам често из Добрич, въпреки че минаха 10 години.

С благодарности за отделеното време и към музикалния педагог В. Върбанова, съдействала за интервюто!
Dobruja.com