Dobrich News Добрич новини

Нападнати възрастни хора

На 28 ноември, около 03:15 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,28 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Е.У. (21 г.) от с. Соколово, обл. Добрич. По случая е образувано незабавно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 28 ноември, около 17:40 часа по ул. „Ивайло” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. В хода на проверката са установени и иззети по надлежния ред полиетиленови пликчета със суха тревна маса с приблизително тегло около 2 грама. При извършения полеви тест, същата реагира на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа бързо полицейско производство.

На 28 ноември, около 16:3 часа е получено съобщение за извършен побой в с. Владимирово, обл. Добрич. По данни на тъжителите неизвестен извършител е проникнал в жилището им, като е нанесъл удари в областта на главата и тялото на 67-годишна жена и 72 годишен мъж. След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служителите на Второ РУ МВР Добрич е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан З.К. (63 г.) от град Добрич. Двамата пострадали съпрузи са настанени в МБАЛ Добрич с контузни рани за наблюдение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 ноември, около 13:25 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Църква, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 27 ноември до 29 ноември чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на газова бутилка с туристически котлон и електрическа хлебопекарна. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ е регистриран един пожар без материални загуби.

30.11.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ