Dobrich News Добрич новини

Кражби и катастрофи

На 30 октомври, около 08:15 часа, в РУ Каварна е получено съобщение от М.М. (72 г.), за извършена кражба на метален шкаф от помещение на фирмата й, намиращо се по ул. България” в гр. Каварна и на рибарски принадлежности от рибарски магазин, находящ се в същата сграда. Установено е, че за времето от 17:10 часа на 30 октомври до 07:30 часа на 31 октомври, неизвестен извършител чрез натиск е отворил заден прозорец на сградата и е проникнал в нея, като е извършил кражба на метален шкаф, в който е имало сумата от 210 лева и на множество рибарски принадлежности, на обща сума 1 300 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Каварна.

На 01 ноември, около 07:55 часа, в РУ Балчик е получено съобщение от Т.Ц (52 г.), за това че неизвестен извършител е разбил сергията й, находяща се на общинския пазар в гр. Балчик. Установено е, че за времето от 20:00 часа на 31 октомври до 07:55 часа на 01 ноември, неизвестен извършител чрез изкривяване на чекмедже на сергията е извършил кражба на монетник със сумата от 60 лева и на електронен калкулатор. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.

На 31 октомври, около 07:55 часа, в ОД МВР Добрич е получено съобщение за настъпило ПТП по ул. „Опълченец Петър Алексиев”, на кръстовището с ул. „Калиакра” в гр. Добрич. Установено е, че водачът на лек автомобил „Опел Корса” с добричка регистрация, не спазва пътен знак Б-2 (стоп) и при завиване наляво в посока към бул. „Добруджа” не пропуска и удря движещия се по път с предимство велосипедист. В резултат на ПТП е пострадал велосипедистът П.Д. (56 г.), който е получил фрактура на дясна подбедрица, без опасност за живота. На водача на автомобила (П.И., 39 г.) е извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация отчита отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 01 Добрич.

На 01 ноември, около 19:00 часа, в ОД МВР Добрич е получено съобщение за настъпило ПТП по главен път II-71, на около километър след с. Одринци, в посока към гр. Добрич. Установено е, че лек автомобил „Шкода Фелиция” с шуменска регистрация, при изкачване на наклон, навлиза в насрещната лента за движение и се удря челно в движещия се товарен камион „Ивеко” с варненска регистрация. Вследствие на

настъпилото ПТП е пострадал водачът на автомобила М.Д. (45 г., от гр. Добрич), който е настанен в МБАЛ гр. Добрич с черепно-мозъчна травма и множество гръдни фрактури, с опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 02 Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич през почивните дни е регистриран 1 пожар с материални щети.

02.11.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ