Dobrich News Добрич новини

Бдителни с отоплителните уреди!

На 02 ноември, около 13:10 часа, в РУ 01 Добрич е получено съобщение от С.С. (19 г.), за извършена кражба от частен дом по ул. „Боримечка” в гр. Добрич. Установено е, че за времето от 17:00 часа на 01 ноември до 13:00 часа на 02 ноември, неизвестен извършител е взломил катинар на входната врата на къщата и е проникнал в нея, като е извършил кражба на компютърна конфигурация. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 01 Добрич.

На 02 ноември, в РУ 02 Добрич е получено съобщение от Д.Б. (48 г.), за извършена кражба от частен имот в с. Бдинци. Установено е, че неизвестен извършител е направил отвор на покривно и подпокривно пространство и е извършил кражба на ел. инструменти. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 02 Добрич.

На 02 ноември, около 13:10 часа, в РУ Каварна е получено съобщение за настъпило ПТП в гр. Каварна. Установено е, че водачът на лек автомобил „Фолксваген Шаран” с добричка регистрация, управляван от А.П. (60 г., от гр. Каварна), при излизане от паркинг на жилищен блок с цел да се включи в движението по ул. „Георги Кирков”, не пропуска движещия се по пътя с предимство мотоциклет „Хонда” с добричка регистрация. В резултат на ПТП е пострадал водачът на мотоциклета К.Т. (41 г., от гр. Каварна), който е получил фрактура на лява ръка. На двамата водачи е извършена проверка за употреба на алкохол с техническо средство, като цифровата индикация отчита отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Каварна.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани два пожара без материални загуби и един пожар с материални щети

На 03 ноември, около 01:06 часа, е получено съобщение за възникнал пожар в частен дом в с. Спасово. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 05:40 часа. Вследствие на пожара са изгорели 50 кв. метра покривно пространство, бяла и черна техника и лични документи. Причината за възникването на инцидента е късо съединение в ел. инсталацията.

03.11.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ