Dobrich News Добрич новини

Неадекватни водачи на МПС-та предизвикват катастрофи

На 29 октомври, около 14:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на кръговото кръстовище в кв. „Рилци” в град Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Мерцедес Спринтер” с добричка регистрация, управляван от З.К. (61 г.) от с. Снягово при маневра завой на ляво отнема предимството на лек автомобил „Тойота” с варненска регистрация. Вследствие на удара лекия автомобил „Тойота” навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещ се лек автомобил „Фолксваген” със софийска регистрация. Вследствие на настъпилото ПТП са пострадали водача на лек автомобил „Тойота” Ж.М. (41 г.) с диагноза комоцио, пътуващите в лек автомобил „Фолксваген” Д.И. (42 г.) с диагноза комоцио и В.П. (62 г.) с диагноза фрактура на дясна ръка. Тримата пострадали са настанени за наблюдение в МБАЛ Добрич за наблюдение, без опасност за живота. На тримата водачи на МПС са взети кръвни проби за употреба на алкохол по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 29 октомври, около 08:07 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на кръстовището на ул. „Стара Планина” с ул. „Варненска” в град Балчик. Установено е, че водач на лек автомобил „Фолксваген Лупо” с добричка регистрация не спира на знак „Стоп”, и отнема предимството на лек автомобил „Фолксваген Пасат” с добричка регистрация. От настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по двете МПС. Вследствие на инцидента е пострадала 18 годишната А.С. от град Балчик, водач на лек автомобил „Фолксваген Лупо”. Същата е транспортирана в МБАЛ Добрич с диагноза черепно мозъчна травма, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 29 октомври, около 21:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от имот находящ се по ул. „България” в град Каварна. Установено е, че чрез взлом на две входни врати, неизвестен извършител е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на метален шкаф с намиращите се в него сума пари и лични вещи. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ са регистрирани два пожара без материални загуби.

30.10.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ