Dobrich News Добрич новини

Трудова злополука

На 18 ноември, около 23:00 часа по ул. „ОП.Д. КОВАЧЕВ” в град Добрич автопатрул спират за проверка автобус „Пежо” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,03 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУ МВР Добрич е задържан Р.В. (55 г.) от град Добрич. По случая е започнато незабавно производство.

На 18 ноември, около 11:31 часа е получено съобщение за възникнала трудова злополука в района на промишлена зона „Север” в град Добрич. Установено е, че при преместване на метална скеле на обект фуражен завод, същото осъществява контакт с жица от електро преносната мрежа. Вследствие на инцидента са пострадали И.И. (30 г.) от с. Калипетрово, обл. Силистра, И.П. (22 г.) от с. Сомовец, обл. Плевен, Д.А. (51 г.) от град Силистра и И.Д. (34 г.) от с. Долни вит, обл. Плевен. Същите са транспортирани и настанени в Военоморска болница град Варна с частични обгаряния на крайниците, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 18 ноември, около 11:00 часа на КПП с. Тополо, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сеат” с португалска регистрация, управляван от 22 г. румънски гражданин. В хода на проверката водача на автомобила не представя СУМПС. При съставянето на АУАН по ЗДвП на румънския гражданин, същия прави опит да подкупи пътните полицай, като напъхва в дрехите на пътния полицай банкнота от 20 евро, банкнота от 10 евро и банкнота от 10 лева. Изпратените екипи изземват банкнотите по надлежния ред. Румънския гражданин е задържан в РУ МВР Каварна за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ са регистрирани два пожара без материални загуби.

19.11.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ