Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 17 ноември, около 08:45 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се в град Добрич. Установено е, че за времето от 00:30 часа до 08:00 часа чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на сума пари и лични документи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

След проведени оперативно издирвателни мероприятия от служители на сектор „Криминална полиция” е задържан Д.И. (33 г.) от град Добрич. В хода на работа е установено, че същия е съпричастен към три взломни кражби от избени помещения извършени през месец ноември т.г. Работата по документирането на цялата престъпна дейност на извършителя продължава по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 17 ноември, около 08:35 часа е получено съобщение за извършена кражба от общински имот на територията на град Балчик. Установено е, че чрез взлом на катинар неизвестен извършител е проникнал в дворно място. Извършена е кражба на бронзова статуя с размери 3 метра височина и приблизително тегло от 300 кг. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 17 ноември, около 12:00 часа по ул. „България” в град Каварна автопатрул спират за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от С.А. (27 г.) от град Каварна. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водач е неправоспособен, управлява МПС в едногодишен срок от наложено наказание по административен ред. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ са регистрирани три пожара без материални загуби.

18.11.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ