Dobrich News Добрич новини

Трудов инцидент

На 28 октомври, около 15:00 часа е получено съобщение за постъпил мъж в ЦСМП Добрич с множествена фрактура на черепа и в състояние на кома. Установено е, че по време на работа в сечище на територията на с. Батово, обл. Добрич Й.Г. (41 г.) от с. Градец, общ. Котел е пострадал от падащо дърво. Мъжът е настанен в ОАИЛ при МБАЛ Добрич с опасност за живота. По случая е уведомена инспекция по труда град Добрич. Образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 29 октомври, около 01:40 часа по околовръстен път в град Балчик е извършена проверка на лек автомобил „Фиат” с разградска регистрация. В хода на проверката е установено, че водача на МПС е неправоспособен. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,27 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.П. (22 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Балчик.

По ул. „Г.С.Раковски” в град Генерал Тошево автопатрул спират за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от Д.Д. (24 г.) от град Генерал Тошево. В хода на проверката в МПС са установени дългоцевна нарезна пушка, гладкоцевна пушка и боеприпаси за оръжията. В хода на работа е установено, че Д.Д. не притежава необходимите разрешителни за оръжията и боеприпасите към тях. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

29.10.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ