Dobrich News Добрич новини

1,67 промила алкохол

На 27 октомври, около 03:10 часа по ул. „Христо „Ботев” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, управляван от неправоспособния Д.А. (33 г.) от град Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,67 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа, е задържан водача на МПС. По случая е образувано незабавно полицейско производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 27 октомври, около 23:00 часа по ул. „Варненска”, на кръстовището с ул. „Янтра” в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Нисан” със софийска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,66 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан В.М. (54 г.) от с. Фотиново, обл. Пазарджик. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 27 октомври, около 21:55 часа по ул. „Хан Аспарух” в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,42 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУ МВР Тервел е задържан М.А. (32 г.) от с. Поп Груево, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство по описа на РУ МВР Тервел.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ са регистрирани два пожара с материални загуби.

На 27 октомври, около 12:35 часа е получено съобщение за пожар по бул. „25-ти Септември” в лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 13:02 часа. Вследствие на пожара е унищожено купето на МПС. Причината за възникването на инцидента е късо съединение в арматурното табло.

На същата дата, около 16:26 часа е получено съобщение за пожар в къща находяща се по ул. „Кирил и Методий” в град Тервел. Изпратените екипи на място успяват да потушат огъня в 18:35 часа. Вследствие на пожара са унищожение 70м2 покривна конструкция. Причината за възникването на инцидента е късо съединение в нагревателен уред.

28.10.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ