Dobrich News Добрич новини

Ударен пешеходец и кражби

На 24 октомври, около 11:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „Добруджа” на кръстовището с бул. „25-ти Септември” в град Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Форд” с пловдивска регистрация при движение на заден ход удря пресичащия пешеходец Т.Т. (78 г.) от град Добрич. След инцидента водача на МПС В.П. (31 г.) от град Добрич отвежда пострадалия в ЦСМП Добрич. След извършения обстоен преглед пешеходеца е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на коста на тазна ябълка и натъртвания. Водача на автомобила е изпробва за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 24 октомври, около 10:50 часа е получено съобщение за кражба от частен дом находящ се във вилна зона „Гаази Баба” в град Добрич. Установено е, че през незаключен прозорец, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на лични документи, сума пари и мобилен телефон. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 25 октомври, около 18:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ в с. Карапелит, обл. Добрич. Установено е, че през незаключена входна врата неизвестен извършител е проникнал в къща. По данни на тъжителката е извършена кражба на сума пари и около 8 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 25 октомври, около 17:07 часа е получено съобщение за извършена кражба в местността „Дълбока” край град Каварна. Установено е, че за времето от 14:30 часа до 17:00 часа чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е проникнал в лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация. По данни на тъжителя е извършена кражба на 4 броя ръчни и електрически инструменти. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На територията на ОД на МВР ДОБРИЧ е регистриран един пожар с материални загуби.

26.10.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ