Dobrich News Добрич новини

1,63 промила - юнак

На 21 септември, около 06:30 часа в РУ 01 Добрич се тъжи лицето М.М. (на 51 г., от гр. Добрич), за извършена кражба на личния му автобус марка „Мерцедес Спринтер” с добричка регистрация. Установено е, че за времето от 23:30 часа на 20 септември до 05:30 часа на 21 септември, неизвестен извършител противозаконно е отнел превозното средство, което е било паркирано по ул. „Независимост” в гр. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 01 Добрич.

На 22 септември, около 08:23 часа, е получено съобщение по тел. 112, за затиснато лице от хедер на комбайн. Установено е, че при извършване на ремонтна и почистваща дейност по комбайна в частен двор в с. Фелдфебел Дянково, е затиснато лицето Б.Р. (40 г., от същото село). Пострадалата е транспортирана от екип на ЦСМП гр. Добрич, но по пътя за болницата почива. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОСлО при ОП Добрич.

На 19 септември, около 00:10 часа, в гр. Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Фолксфаген Пасат” с добричка регистрация, управляван от 32-годишен неправоспособен водач. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,63 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.К. (24 г., от гр. Генерал Тошево). По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Генерал Тошево.

На 20 септември, около 01:20 часа, в гр. Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Пежо 206” с добричка регистрация, управляван от неправоспособен водач. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,63 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Т.О. (24 г., от с. Орляк, общ. Тервел). По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Тервел.

На 21 септември, около 02:15 часа, по ул. „Черни връх” в гр. Балчик е спрян за проверка лек автомобил „БМВ 520” с добричка регистрация, управляван от неправоспособен водач. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,57 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Е.Я. (38 г., от гр. Балчик). По случая е образувано бързо производство по описа на РУ Балчик.

На 22 септември, около 15:23 часа, е получено съобщение за настъпило ПТП на около 50 метра преди табелата за с. Стожер, в посока гр. Варна. Установено е, че са се сблъскали лек автомобил „Опел Астра” с варненска регистрация и лек автомобил „Митцубиши” с добричка регистрация. Вследствие на ПТП е пострадала пътуващата в лекия автомобил „Митцубиши” С.С. (24 г., от гр. Добрич), която е настанена в неврохирургичното отделение на МБАЛ – гр. Добрич, с мозъчно сътресение и порезна рана, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 02 Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич през почивните дни са регистрирани 23 пожара без материални загуби и 1 пожар с материални щети.

На 20 септември, около 17:20 часа е получено съобщение за възникнал пожар в апартамент по ул. „Александър Стамболийски” в гр. Добрич. Изпратените екипи успяват да потушат огъня в 18:40 часа. Вследствие на пожара е изгоряла черна и бяла техника. Причината за възникването на инцидента е неправилно ползване на отоплителен уред.

23.09.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ