Dobrich News Добрич новини

Тамара Зиданшек се наложи с 6/3 6/2

Днешния топъл слънчев ден донесе приятни емоции на всички тенис фенове в Добрич, които присъстваха на финалния мач от петото издание на „Изида Къп“- Международния женски турнир с награден фонд 25000$.

На централния корт в едноимения тенис комплекс излязоха Тамара Зиданшек от Словения и Полина Лейкина от Русия. След близо час и половина оспорвана игра Тамара се наложи с 6/3 6/2 и заслужено спечели турнира и $3900 от наградния фонд. Това е петата титла за словенката през тази година, след като спечели турнирите в Баня Лука, Телави и Арад.
Рожденничката Лейкина даде всичко от себе си, но мощните удари на словенката не и дадоха възможност да наложи своя стил на игра.
Специално изработената статуетка, копие на красивата статуя, която краси тенис комплекса Изида, бе връчена на победителката от г-н Младен Матеев, управител на Изида ООД. Шампионката и финалистката споделиха с публиката прекрасните си впечатления от турнира, от чудесните условия които предлага тенис комплекса и от гостоприемство на домакините.
Да се надяваме догодина да бъдем свидетели на шестото издание на този силен тенис турнир, организиран съвместно от Българската Федерация по Тенис и Тенис Клуб Изида.