Dobrich News Добрич новини

Поддала предпазна дига на язовир

На 23 септември, около 15:30 часа в РУ 01 Добрич се тъжи лицето В.Р. (на 47 г., от гр. Добрич), за извършена кражба от лек автомобил „Опел Астра” със софийска регистрация, паркиран по ул. „Кирил и Методий” в гр. Добрич. Установено е, че за времето от 14:30 часа до 14:40 часа на същата дата, след като тъжителката е оставила превозното средство незаключено и без надзор, неизвестен извършител е извършил кражба на сумата от 13 200 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 01 Добрич.

На 23 септември, около 05:30 часа, е получено съобщение за настъпило ПТП, на около километър след гр. Добрич, по пътя за гр. Балчик. Установено е, че лек автомобил „Фолксфаген Голф” с добричка регистрация, управляван от К.А. (67 г., от гр. Балчик), движейки се към гр. Балчик, застига и удря велосипедист. Вследствие на ПТП е пострадал водачът на велосипеда Н.М. (68 г., от гр. Добрич), който е отведен в МБАЛ гр. Добрич, където по-късно почива. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 01 Добрич.

На 23 септември, около 16:00 часа, в РУ 02 Добрич е получен сигнал от кмета на Община Добричка, за това че е поддала предпазна дига на язовир, находящ се в землището на с. Плачи дол. Установено е, че в резултат на повишено ниво на водата в язовира, предпазната дига не издържа и частично се разрушава, вследствие на което временно е залята незначителна част от земеделските площи западно от язовира и третокласен път, водещ към селото. Няма нанесени щети на пътната инфраструктура и на селскостопанска продукция. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ 02 Добрич.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 3 пожара без материални загуби и 1 пожар с материални щети.

24.09.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ