Dobrich News Добрич новини

Балчик откри сезона съобщават от МВР

На 26 юни, около 10:30 часа, е получено съобщение за извършена кражба на дизелово гориво от автобуси, паркирани на паркинг до хотел „Наслада” в гр. Балчик. Установено е, че за времето от 18:00 часа на 25 юни до 08:45 часа на 26 юни, неизвестен извършител чрез взлом на капаци на резервоари на три автобуса, е извършил кражба на общо 485 литра дизелово гориво. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.

На 27 юни, около 07:00 часа, в РУ Балчик е получено съобщение от 66 годишен жител на гр. Балчик, за това че за времето от 16:30 часа на 26 юни до 06:50 часа на 27 юни, неизвестен извършител чрез използване на остър режещ предмет е срязал предните гуми на личния му автобус марка „Мерцедес” с добричка регистрация. При извършения оглед от полицейските служители са установени още 4 бр. автомобили със същия вид увреждане, като всички са били паркирани в непосредствена близост до ул. „Желязко Бончев” в гр. Балчик. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 юни, около 02:05 часа, е получен сигнал за извършен грабеж в гр. Балчик. Установено е, че на паркинг „Тихия кът”, две неизвестни лица, използвайки физическа сила, извършват кражба на дамска раница от Л.Б. (45 г., от гр. София). По данни на потърпевшата са отнети 2 мобилни телефона, лични документи и сумата от 180 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ Балчик.
[next]
На 28 юни, около 10:26 часа, при провеждане на полицейска операция в гр. Добрич, от автопатрул е спрян за проверка лек автомобил „Опел Корса” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,54 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУ 01 Добрич е задържан Г.П., на 42 г., от с. Бранище. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28 юни, около 15:40 часа, по ул. „Панайот Хитов” в гр. Добрич, от автопатрул е спрян за проверка лек автомобил „Опел Астра” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,35 промила в издишания от водача въздух, за когото е установено, че е и неправоспособен. С полицейска мярка за срок от 24 часа в РУ 01 Добрич е задържан С.Ш., на 61 г., от гр. Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 28 юни, около 16:00 часа, в парк „Свети Георги” зад спортна зала „Добротица”, от полицейски служители е извършена проверка на 20 годишен жител на гр. Добрич. В хода на проверка в лицето са открити една ръчно свита цигара със суха тревна маса, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество марихуана, с

тегло около 0,5 грама и пакетче с топче бяло прахообразно вещество, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество амфетамин, с тегло около 0,3 грама. По случая е образувано бързо полицейско производство, а лицето е задържано с полицейска мярка в срок от 24 часа.

На 27 юни, около 08:53 часа, е получено съобщение за възникнало ПТП на кръстовището на главен път I-9 и пътя за с. Стражица. Установено е, че лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, управляван от Д.Н., на 20 г. от с. Ляхово, не спира на пътен знак В-2, навлиза в насрещното движение и се удря в движещия се товарен автомобил „Ман” със софийска регистрация, управляван от 40 годишен жител на гр. Девня. Вследствие на ПТП са пострадали водачът и возещите се в лекия автомобил Н.Н. (на 45 г.) и А.Н. (23 г.), които са настанени за лечение в МБАЛ гр. Добрич, с травми по главата и гърдите, без опасност за живота. При извършената проверка за алкохол с техническо средство на двамата водачи, цифровата индикация не отчита наличие на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

На 27 юни, около 23:39 часа, в РУ Балчик е получено съобщение за възникнало ПТП след кръстовището до бензиностанция „Лафи” в гр. Балчик, в посока към гр. Каварна. Установено е, че конска каруца, движейки се от гр. Каварна в посока към гр. Балчик, е застигната и блъсната от лек автомобил, с неизвестна марка и модел, напуснал след удара местопроизшествието. Вследствие на ПТП е пострадал водачът на конската каруца Д.Г. (38г., от с. Оброчище), който е настанен в МБАЛ Добрич с рана на главата, без опасност за живота.

През почивните дни на територията на ОД на МВР са регистрирани 2 пожара без нанесени материални щети и 1 пожар с материални загуби.

29.06.2015 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ