Dobrich News Добрич новини

Пият и карат без книжки

На 11 септември, около 21:40 часа по ул. „Боряна” в град Добрич, автопатрул спират за проверка лек автомобил „Шкода” с добричка регистрация. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача не притежава СУМПС. Извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство установява наличието на 1,61 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа в Първо РУП Добрич е задържан Г.Г. (29 г.) от град Добрич. По случая се работи в условията на досъдебно производство.
На 11 септември в град Генерал Тошево са спрени за проверка лек автомобил „Ситроен” с варненска регистрация и лек автомобил „Нисан” с добричка регистрация. При извършената проверка от контролните органи е установено, че водачите управляват МПС без СУМПС и в едногодишен срок на наказанието им по административен ред. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 11 септември в с. Божурово, общ. Добричка, автопатрул спират за проверка В.Д. (24 г.) от същото село. В хода на проверка в дрехите на мъжа са установени суха тревна маса с тегло около 1 грам и бяло прахообразно вещество с приблизително тегло 2 грама. При последвалия полеви тест, веществата реагират на наркотичните вещества канабис и амфетамин. Мъжът е задържан за срок от 24 часа във Второ РУП Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани два пожара с нанесени материални щети.

Небрежност при боравене с открит огън е предизвикал пожар на територията на с. Балик, общ. Тервел. Сигналът за произшествието е получен в 14:20 часа. Изпратените екипи на РСПБЗН Тервел успяват да потушат огъня около 19:35 часа. Вследствие на пожара са унищожени 100 броя бали фураж.

12.09.2014 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ