Dobrich News Добрич новини

Windows 9

Изтече информация от Майкрософт за визията на новия им продукт под кодовото име: Threshold(праг), предполага се че това е и новия Windows 9.

Базиран на Windows 8, но с много изчистен вид. По скоро наподобяващ класическия десктоп на Майкрософт. Както е известно новият Windows 9 ще има изкачащ Старт бутон/меню. Възможно стартиране и в режим на прозорци с приложения познат ни от Windows 8. Няколко снимки от ComputerBase.de и WinFuture.de показват всъщност повече от новия продукт.

При стартиране в режим на прозорци с приложения на Windows Store apps, се вижда на снимката бутон в горния ляв ъгъл. Чрез него се извикват от листата търсените приложения, в предните версии на Windows стоящи в "Charms bar". Сега включващи Търсене, Споделяне, Преглеждане, Проект и Настройки. Менюто позволява на потребителите да превключват на цял екран приложението с което работят в момента.

Майкрософт въвеждат и няколко нови бутона. Търсене е веднага след Старт-а, Превключване на един от няколко екрана или "виртуален десктоп", позволяващ на потребителите да превключват на различни екрани с пуснати различни приложения в тях, идея взаимствана от Убунту Линукс "Workspaces".

В десния край на лентата със задачите, потребителите ще намерят нов информационен бутон с изкачащо меню, показващо съобщения от Windows Store apps.

От снимките не личи за други големи промени, но могат да се забележат малки такива. Липсата на Charms bar, потребителят може да си вземе неща от горния десен ъгъл или да прегледа листата с приложения от ляво както се видя на първата снимка.Тези опции ще бъдат достъпни и от лентата със задачи и от Старт Манюто.

Разбира се, че всички детайли могат да бъдат променени в последствие от Майкрософт. Все още няма дори бета версия за тестване. Информацията изтича от партньори на Майкрософт, получавайки продукта за тестване. Публичното ревю се очаква до края на месеца или началото на следващия.

The Verge


Мобиком България