Dobrich News Добрич новини

Доброволци от Летен детски клуб

Деца от Летния клуб се включват в дейностите по екопроекта на библиотеката

Наред с участието в разнообразните и интересни клубни занимания, децата от Летен детски клуб „Играй и учи” на Регионална библиотека „Дора Габе” се включиха в дейностите по проект „Библиотеката и училището – заедно за един по-чист град”.

Този проект се реализира с подкрепата на фондация „Глобални библиотеки” – България в изпълнение на договор РД11-00-338/20.12.2017 С Министерството на културата.

Деца от СУ „Димитър Талев” съвместно с библиотечни специалисти създадоха флаери с полезни „зелени факти и съвети” за екологосъобразно поведение (единствената хартия, използвана за целите на проекта).

Доброволци от Летен детски клуб, които от години го посещават и от тази година помагат на библиотекарите в клубните дейности, приеха каузата на проекта като своя и заедно с част от най-активните малчугани от клуба раздаваха на гражданите и гостите на гр. Добрич листовки с „9 зелени идеи”. Идеята е да се повиши информираността на местната общност и формирането на екокултура.

В разгара на голямото лятно четене и в сектор „Работа с деца” библиотечните специалисти раздаваха на деца и родители създадените за целите на проекта флаери и разясняваха къде могат да намерят актуална онлайн информация по екологични теми на сайта на библиотеката.