Dobrich News Добрич новини

Кражбите вчера

На 9 октомври, около 09:00 часа е получено съобщение за извършена кражба в района на морски фар град Шабла. Установено е, че чрез взлом на катинар неизвестен извършител е проникнал в бунгало. По данни на тъжителя е извършена кражба на 50 броя пилета. По случая е образувано досъдебно производство.

На 9 октомври около 11:50 часа се тъжи 87-годишен мъж от град Добрич. По данни на тъжителя около 11:00 часа е застигнат от непознат мъж по улицата, който чрез въвеждане в заблуждение му е поискал сумата от 800 лева с цел да бъде изплатена еднократна помощ за инвалиди в размер на 2 700 лева. Малко по-късно потърпевшия предава сумата на непознатия мъж. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 9 октомври, около 15:40 часа в град Балчик е извършена проверка на криминално проявените С.И. (20 г.), В.И. (30 г.), С.Е. (22 г.) и 24-годишния П.Ж., и четиримата от град Балчик. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара и две полиетиленови пликчета със суха тревна маса с тегло 0,9 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. Четиримата мъже са задържани в РУ МВР Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.


На 9 октомври, около 23:10 часа по ул. „Поп Богомил” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество, реагиращо на полевия тест на амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан О.О. (31 г.) от с. Ловчанци, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство


10.10.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ