Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 13 септември, около 15:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от машинно помещение в жилищен блок по бул. „Добруджа” в град Добрич. Установено е, че за времето от 10:00 часа до 14:30 часа на 13 септември, чрез демонтаж, неизвестен извършител е проникнал в помещението. По данни на тъжителя е извършена кражба на части за асансьор на стойност около 3 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 13 септември, около 09:20 часа в с. Безводица, обл. Добрич е спрян за проверка мотоциклет „Хонда”, без регистрационни табели, управляван от криминално проявения О.А. (42 г.) от с. Бобовец, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 септември, около 13:30 часа по бул. „Русия” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” със сливенска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества на водача на автомобила, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.Г. (25 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени ОИМ и ПСД от полицейските служители е задържан криминално проявения Н.Н. (72 г.) от град Варна. В хода на работа е установено, че мъжа е участвал в телефонна измама, като куриер на 11 септември в с. Дропла, обл. Добрич. Припомняме, че на 10 септември за времето от 11:00 часа до 14:00 часа, 78-годишна жена от с. Дропла, обл. Добрич е била въведена в заблуждение по схемата мним полицейски служител, като жената оставя в короната на дърво пред жилището си сумата от 850 лева. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Балчик


14.09.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ