Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 1 август, около 15:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Славеево, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 20 юни до 1 август т.г., чрез взлом, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на един брой килим и пакети с ламинатни плоскости. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 1 август, около 19:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, паркиран в с. Българево, обл. Добрич. Установено е, че чрез използване на техническо средство, неизвестен извършител е извършил краба на акумулаторната батерия на МПС. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Каварна.

На 1 август, около 09:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в землището на с. Рогачево, обл. Добрич посока с. Кантарджиево. Установено е, че на кръстовището за с. Кранево, водач на колесен трактор с добричка регистрация предприема маневра завой на ляво. В същия момент, движещия се в същата посока джип „Ланд Роувър” с добричка регистрация, при маневра изпреварване на колона от автомобил застига и блъска завиващия трактор. Вследствие на удара трактора се разделя на две части, а лекия автомобил продължава движението си и се спира в крайпътна нива. Вследствие на инцидента на място загива водача на трактора на 62-години от с. Соколово, обл. Добрич. Водача на лекия автомобил е изпробван за употреба на алкохол, като цифровата индикация е с отрицателен резултат. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 1 май, около 16:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 980 лева от апартамент, находящ се в района на ж.к. „Балик” в град Добрич. От проведените незабавни ОИМ и ПСД от полицейските служители е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения П.Д. (19 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

02.08.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ