Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 14 август, около 22:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се във вилната зона на град Балчик. Установено е, че около 22:00 часа неизвестен извършител прониква на втория етаж на имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на златна халка с диаманти и златни обеци. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ ВМР Балчик.

На 14 август, около 15:15 часа е получено съобщение за противозаконно отнет лек автомобил „ауди” с добричка регистрация, паркиран в град Тервел. От проведените ОИМ и ПСД, автомобила е установен по ул. „Иван Рилски” в град Добрич с увреждания в предната част, вследствие на претърпяно ПТП. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 14 август след проведени ОИМ и ПСД е извършена проверка на частен имот находящ се на територията на ж.к. „Балик” в град Добрич, с ползвател Д.Ш. (45 г.) от град Добрич. В хода на проверката в жилището са установени 159 къса цигари, без акцизен бандерол, както и неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ОД МВР Добрич.

На 14 август, около 07:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадали граждани в с. Дончево, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря челно в лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. Вследствие на ПТП са пострадали водача на лек автомобил „Фолксваген” С.Н. (24 г.) и пътника в лек автомобил „Ауди” А.А. (35 г.). Същите са прегледани и освободени за домашно лечение, без опасност за живота. По случая е съставен АУАН по ЗДвП.

На 14 август, около 13:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен двор, находящ се на територията на град Тервел. Установено е, че неизвестен извършител е проникнал в имота и е извършил кражба на оставена без надзор дамска чанта. По данни а тъжителя в чантата са се намирали два броя очила, сумата от 30 лева, лични документи и два броя мобилни апарати. От проведените незабавни ОИМ и ПСД от полицейските служители е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Е.М. (38 г.) от с. Безмер, обл. Добрич. Вещите обект на посегателството са иззети по надлежния ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 август, около 21:35 часа по ул. „Орфей” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, уреда отчита положителен резултат за употребата на метамафетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържана криминално проявената А.М. (23 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 август, около 23:20 часа по ул. „Тунджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” управляван от Г.Я. (22 г.) от град Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, уреда отчита положителен резултат за употребата на кокаин. По случая е образувано небавно полицейско производство.

На 14 август след проведен изпит за придобиване на категория „В” в сградата на областен отдел на агенция „Автомобилна администрация” е извършена проверка на мъж, представящ се за Н.С. (18 г.). При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че явилия се гражданин на изпит е Я.Р. (24 г.) от с. Пет могили, обл. Шумен. Същия използва чужд документ за самоличност, издадена на името на Н.С. По случая е образувано досъдебно производство.


15.08.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ