Dobrich News Добрич новини

На летище Приморско се проведе международно състезание по прецизно кацане

В събота на летище Приморско се проведе международно състезание по прецизно кацане. Това беше първото събитие на АОПА България за тази година. Призовото място взе Мирослав Михов със самолет LZ – NTH от летище Драгановци.

Състезанието беше организирано с любезното домакинство на Интерскай и ваканционно селище Приморско клуб, част от групата на Албена. Проявата съпътстваше срещата на членовете на Асоциацията на собствениците на въздухоплавателните средста в България, която се провежда за 3-ти път в Приморско. В нея взеха участие 20 самолета, собственост на български, румънски и гръцки пилоти. Сред акцентите бяха най-новия модел на американската компания Cirrus, както и атрактивен жирокоптер. Събитието съвпадна със Sky diving тренировки, което допринесе за празничното настроение във въздуха.
Екипът на ваканционно селище Приморско клуб, част от групата на Албена, изненада гостите с вкусно барбекю и освежаващи напитки. Срещата завърши с DJ парти и приятни мигове на уникалния плаж на Приморско клуб.