Dobrich News Добрич новини

Алкохолиците по пътищата днес

На 3 юли след проведени оперативно издирвателни мероприятия и ПСД от служители на РУ МВР Тервел са установени малолетните Д.С. (8 г.) и С.Н. (10 г.), и двамата от с. Бистра, обл. Силистра. В хода на работа е установено, че двете деца са извършители на кражба от частен имот на територията на с. Честименско, обл. Добрич. Вещите обект на посегателството – телевизор, музикална уредба и домашно имущество са предадени по надлежния ред.

На 3 юли, около 19:45 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с немска регистрация, управляван от С.С. (39 г.) и пътник И.С. (22 г.), и двамата от град Каварна. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 10,21 грама, реагираща на полевия тест на канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 0,62 грама, реагиращо на полевия тест на амфетамин. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултатт за употребата н амфетамин. Водача и пътника в автомобила са задържани с полицейска мярка за срок от 24 часа. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 3 юли, около 16:20 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с чужда регистрация, управляван от криминално проявения В.К. (35 г.) от с. Лясково, обл. Добрич. В хода на проверката водача на автомобила представя неистински документ за управление на МПС. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 юли, около 01:05 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Кранево, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и допуска ПТП с материални щети. При извършената проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 2,22 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Г.Р. (24 г.) от град Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 2 пожара с материални загуби и 6 пожара, без нанесени материални щети.

На 4 юли, около 01:55 часа е получено съобщение за пожар в стопански двор на територията на град Генерал Тошево. Пожара е потушен от изпратените екипи около 09:45 часа. Вследствие на огъня са унищожени 1000 бали фураж люцерна и около 1200 м2 покривна конструкция. Причините за възникването на инцидента са в процес на изясняване.

4.07.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ