Dobrich News Добрич новини

НАП отново в ръководството на международна данъчна организация

НАП за втора поредна година беше избрана за член на Изпълнителния съвет на Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации (IOTA). Това се случи по време на първия работен ден на 21-вата Генерална асамблея на Организацията, която се провежда в Киев, Украйна. Българската делегация е водена от главния секретар на НАП г-н Гавраил Забуртов.
В новия Изпълнителен съвет на IOTA, председателстван от Словакия, участват също Дания, Франция, Грузия, Германия, Литва, Португалия и Обединеното кралство. По време на гласуването за членовете на Изпълнителния съвет най-много гласове получиха България и Португалия – по 32.
Генералната асамблея продължава и днес. В програмата е предвидена дискусия за новата стратегия на IOTA и презентации по основната тема на Асамблеята: „Разрушителни тенденции и нови бизнес модели: предизвикателства и последствия за данъчните администрации на 21-ви век“.
Вътрешноевропейската организация на данъчните администрации е международна организация, която осигурява форум за обмен на информация и добри практики, и създаване на мрежи от експерти в различни области от данъчното облагане. Мисията на Организацията е да подпомага сътрудничеството между данъчните администрации в Европейския регион и да подкрепя тяхното развитие съобразно индивидуалните им нужди. България е една от седемте държави, основателки на IOTA. В IOTA членуват 44 данъчни администрации.