Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 16 юни, около 11:05 часа е получено съобщение за извършена кражба от офис помещение, находящо се по ул. „Дунав” в град Добрич. Установено е, че за времето от 18:00 часа на 15 юни до 10:30 часа на 16 юни, чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата около 2 500 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 16 юни, около 14:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Спасово, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 09:30 часа до 14:15 часа, неизвестен извършител е проникнал в къщата през незатворен прозорец. По данни на тъжителя е извършена кражба на преносим компютър и множество златни накити, с неустановен грамаж. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 16 юни в района на кооперативен пазар в град Добрич е установена полиетиленова торба с намиращите се в нея 1 200 къса цигари, без акцизен бандерол от марките „Business Royals” и „President slims”. Работата по случая продължава по описа на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД МВР Добрич.

На 16 юни, около 03:25 часа в жилищен блок в района на ул. „Вардар” в град Добрич е задържан криминално проявения М.М. (35 г.) от град Добрич. В хода на работа е установено, че същия е взломил два броя мазета в жилищния блок. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 юни, около 11:30 часа по ул. „Надежда” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,8 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество кокаин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Т.Р. (31 г.) от с. Карапелит, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 юни, около 21:40 часа в с. Спасово, обл. Добрич е спрян за проверка мотопед „Сузуки”, без регистрационни табели, управляван от неправоспособния Д.М. (45 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.


На 16 юни, около 23:30 часа в с. Преселенци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,99 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.К. (55 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 193, ал. 1 от НК.

На 16 юни, около 16:20 часа е получено съобщение за пострадало шестгодишно дете след употреба на алкохол в с. Септемврийци. На място е установено, че около 15:00 часа Д.Н. (19 г.) налива и дава на малолетното момче около 400 милилитра бира. Вследствие на ,което детето е настанено в МБАЛ Добрич за лечение, без опасност за живота. Извършителя на деянието е задържан в РУ МВР Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 юни, около 17:40 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,4 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Т.Н. (20 г.) от с. Капиново, обл. Добрич и Е.П. (24 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 юни, около 07:00 часа е получено съобщение за пожар в къща на територията на с. Балканци, обл. Добрич. Изпратените екипи, успяват да потушат огъня. От проведените ОИМ и ПСД е установено, че пожара е предизвикан от Ю.И. (18 г.) от с. Септемврийци. По данни на извършителя на деянието, пожара е възникнал по непредпазливост. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 17 юни, около 17:20 часа в района на с. Балик, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,26 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.Т. (53 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 юни, около 10:30 часа е получено съобщение за пострадала жена, вследствие на трудова злополука. Установено е, че на 16 юни при транспортиране на шевна машина, същата пада и затиска ръката на 28-годишна жена от с. Долни Чифлик, обл. Варна. Вследствие на инцидента, жената е настанена в МБАЛ Добрич, с комоцио и фрактура на горен крайник, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 18 юни, около 00:50 часа по ул. „Ген Г. Попов” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.Я. (23 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 18 юни, около 13:55 часа служители на Първо РУ МВР Добрич извършват проверка на лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. МПС е било паркирано на инвалидно място, без да има издаден необходим документ за паркиране на инвалидно място . При съставено на акта на водача на автомобила В.Д. (24 г.) и майка му В.А. (54 г.) започват да се държат агресивно и арогантно спрямо полицейските служители и нанасят удари в лицето на единия от служители. Извършителите са задържани в Първо РУ МВР Добрич. По случая е уведомена РП Добрич. Срещу двамата извършители са повдигнати обвинения.


19.06.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ