Кражбите днес

На 16 юни, около 11:05 часа е получено съобщение за извършена кражба от офис помещение, находящо се по ул. „Дунав” в град Добрич. Установено е, че за времето от 18:00 часа на 15 юни до 10:30 часа на 16 юни, чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата около 2 500 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 16 юни, около 14:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Спасово, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 09:30 часа до 14:15 часа, неизвестен извършител е проникнал в къщата през незатворен прозорец. По данни на тъжителя е извършена кражба на преносим компютър и множество златни накити, с неустановен грамаж. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 16 юни в района на кооперативен пазар в град Добрич е установена полиетиленова торба с намиращите се в нея 1 200 къса цигари, без акцизен бандерол от марките „Business Royals” и „President slims”. Работата по случая продължава по описа на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОД МВР Добрич.

На 16 юни, около 03:25 часа в жилищен блок в района на ул. „Вардар” в град Добрич е задържан криминално проявения М.М. (35 г.) от град Добрич. В хода на работа е установено, че същия е взломил два броя мазета в жилищния блок. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 юни, около 11:30 часа по ул. „Надежда” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,8 грама, реагиращо на полевия тест на наркотичното вещество кокаин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Т.Р. (31 г.) от с. Карапелит, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 юни, около 21:40 часа в с. Спасово, обл. Добрич е спрян за проверка мотопед „Сузуки”, без регистрационни табели, управляван от неправоспособния Д.М. (45 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.


На 16 юни, около 23:30 часа в с. Преселенци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,99 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан И.К. (55 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство по чл. 193, ал. 1 от НК.

На 16 юни, около 16:20 часа е получено съобщение за пострадало шестгодишно дете след употреба на алкохол в с. Септемврийци. На място е установено, че около 15:00 часа Д.Н. (19 г.) налива и дава на малолетното момче около 400 милилитра бира. Вследствие на ,което детето е настанено в МБАЛ Добрич за лечение, без опасност за живота. Извършителя на деянието е задържан в РУ МВР Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 юни, около 17:40 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,4 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани Т.Н. (20 г.) от с. Капиново, обл. Добрич и Е.П. (24 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 юни, около 07:00 часа е получено съобщение за пожар в къща на територията на с. Балканци, обл. Добрич. Изпратените екипи, успяват да потушат огъня. От проведените ОИМ и ПСД е установено, че пожара е предизвикан от Ю.И. (18 г.) от с. Септемврийци. По данни на извършителя на деянието, пожара е възникнал по непредпазливост. По случая се работи в условията на досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 17 юни, около 17:20 часа в района на с. Балик, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,26 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.Т. (53 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 юни, около 10:30 часа е получено съобщение за пострадала жена, вследствие на трудова злополука. Установено е, че на 16 юни при транспортиране на шевна машина, същата пада и затиска ръката на 28-годишна жена от с. Долни Чифлик, обл. Варна. Вследствие на инцидента, жената е настанена в МБАЛ Добрич, с комоцио и фрактура на горен крайник, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 18 юни, около 00:50 часа по ул. „Ген Г. Попов” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.Я. (23 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 18 юни, около 13:55 часа служители на Първо РУ МВР Добрич извършват проверка на лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. МПС е било паркирано на инвалидно място, без да има издаден необходим документ за паркиране на инвалидно място . При съставено на акта на водача на автомобила В.Д. (24 г.) и майка му В.А. (54 г.) започват да се държат агресивно и арогантно спрямо полицейските служители и нанасят удари в лицето на единия от служители. Извършителите са задържани в Първо РУ МВР Добрич. По случая е уведомена РП Добрич. Срещу двамата извършители са повдигнати обвинения.


19.06.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

Популярни публикации от този блог

Горя емблематичният подлез пред Ж.П. гарата на град Добрич

Несъобразена скорост

Обръщение от изп. директор на Водоснабдяване и канализация Добрич АД