Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 13 юни, около 05:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от хотелска стая на територията на к.к. Албена. Установено е, че за времето от 00:30 часа до 05:50 часа през отворена балконска врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на мобилен телефон, таблет, ръчен мъжки часовник, лични документи и сумата от 2 000 турски лири и 400 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 13 юни, около 19:00 часа е получено съобщение за възникнал скандал, в района на ж.к. „Балик” в град Добрич. Установено е, че конфликта е възникнал между руския гражданин А.А. (30 г.) и Х.Х. (44 г.) от град Добрич. При инцидента Х.Х. произвежда два изстрела от упор в лицето на руския гражданин с газово оръжие. Вследствие на сбиването между двамата мъже, А.А. е получил повърхностни рани в областта на лицето и изгаряния от барутни частици. Раните са обработени в МБАЛ Добрич, няма опасност за живота на пострадалия. Към настоящия момент криминално проявения и осъждан Х.Х. не е установен и се укрива. Работата по случая продължава.

На 13 юни, около 15:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, водач на лек автомобил с добричка регистрация удря внезапно пресичащата пътното платно момиче на 7 години. Вследствие на инцидента детето е с охлузна рана на долен крайник, без сериозни наранявания. Спрямо водача е взето отношение по административен ред.

На 13 юни, около 18:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. Установено е, че водач на специализиран автомобил „Ивеко” с добричка регистрация при маневра на заден ход блъска движещия се зад негол лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. Вследствие на инцидента е пострадал водача на лекия автомобил Й.Б. (63 г.) от град Добрич. Жената е прегледана в МБАЛ Добрич и освободена за домашно лечение с натъртвания на гръдна кост и ребра. По случая е взето отношение по административен ред.

На 13 юни, около 13:45 часа е получено съобщение за извършен грабеж над 54-годишен мъж на територията на с. Люляково. Чрез нанасяне на удари в областта на главата и тялото, неизвестен извършител е успял да отнеме от владението на потърпевшия велосипед, ръчна коса и плик с хранителни продукти. От незабавно проведените ОИМ от полицейските служители е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения В.Х. (63 г.) от с. Люляково. Вещите обект на посегателството са установени и върнати на тъжителя. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 юни след проведени ОИМ и ПСД от полицейските служители на РУ МВР Каварна са установени криминално проявените С.Д. (15 г.) и А.И. (14 г.), и двамата от град Каварна. В хода на работа е установено, че двамата са извършители на домова кражба на сателитна чиния от частен дом, извършена на 4 юни т.г. Вещта обект на посегателството е установена и върната на собственика.

На 13 юни, около 17:25 часа по ул. „Васил Априлов” в град Балчик е извършена проверка на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 3,6 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис и бяло вещество на бучки с тегло 0,8 грама, реагиращо на наркотичното вещество метаамфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените М.А. (32 г.) и К.Р. (25 г.), и двамата от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 юни, около 15:20 часа по ул. „Поп Богомил” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Алфа” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения И.И. (30 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 юни, около 19:10 часа е получено съобщение з възникнало ПТП по ул. „Оп. Д. Ковачев” в град Добрич . Установено е, че водач на лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се блъска в паркиран лек автомобил. При извършената проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 3,71 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.С. (40 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

14.06.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ