Кражбите днес

На 13 юни, около 05:50 часа е получено съобщение за извършена кражба от хотелска стая на територията на к.к. Албена. Установено е, че за времето от 00:30 часа до 05:50 часа през отворена балконска врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на мобилен телефон, таблет, ръчен мъжки часовник, лични документи и сумата от 2 000 турски лири и 400 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 13 юни, около 19:00 часа е получено съобщение за възникнал скандал, в района на ж.к. „Балик” в град Добрич. Установено е, че конфликта е възникнал между руския гражданин А.А. (30 г.) и Х.Х. (44 г.) от град Добрич. При инцидента Х.Х. произвежда два изстрела от упор в лицето на руския гражданин с газово оръжие. Вследствие на сбиването между двамата мъже, А.А. е получил повърхностни рани в областта на лицето и изгаряния от барутни частици. Раните са обработени в МБАЛ Добрич, няма опасност за живота на пострадалия. Към настоящия момент криминално проявения и осъждан Х.Х. не е установен и се укрива. Работата по случая продължава.

На 13 юни, около 15:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в с. Кранево, обл. Добрич. Установено е, водач на лек автомобил с добричка регистрация удря внезапно пресичащата пътното платно момиче на 7 години. Вследствие на инцидента детето е с охлузна рана на долен крайник, без сериозни наранявания. Спрямо водача е взето отношение по административен ред.

На 13 юни, около 18:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. Установено е, че водач на специализиран автомобил „Ивеко” с добричка регистрация при маневра на заден ход блъска движещия се зад негол лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. Вследствие на инцидента е пострадал водача на лекия автомобил Й.Б. (63 г.) от град Добрич. Жената е прегледана в МБАЛ Добрич и освободена за домашно лечение с натъртвания на гръдна кост и ребра. По случая е взето отношение по административен ред.

На 13 юни, около 13:45 часа е получено съобщение за извършен грабеж над 54-годишен мъж на територията на с. Люляково. Чрез нанасяне на удари в областта на главата и тялото, неизвестен извършител е успял да отнеме от владението на потърпевшия велосипед, ръчна коса и плик с хранителни продукти. От незабавно проведените ОИМ от полицейските служители е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения В.Х. (63 г.) от с. Люляково. Вещите обект на посегателството са установени и върнати на тъжителя. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 юни след проведени ОИМ и ПСД от полицейските служители на РУ МВР Каварна са установени криминално проявените С.Д. (15 г.) и А.И. (14 г.), и двамата от град Каварна. В хода на работа е установено, че двамата са извършители на домова кражба на сателитна чиния от частен дом, извършена на 4 юни т.г. Вещта обект на посегателството е установена и върната на собственика.

На 13 юни, около 17:25 часа по ул. „Васил Априлов” в град Балчик е извършена проверка на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 3,6 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис и бяло вещество на бучки с тегло 0,8 грама, реагиращо на наркотичното вещество метаамфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените М.А. (32 г.) и К.Р. (25 г.), и двамата от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 юни, около 15:20 часа по ул. „Поп Богомил” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Алфа” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения И.И. (30 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 13 юни, около 19:10 часа е получено съобщение з възникнало ПТП по ул. „Оп. Д. Ковачев” в град Добрич . Установено е, че водач на лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над автомобила и се блъска в паркиран лек автомобил. При извършената проверка за употреба на алкохол, цифровата индикация отчита наличието на 3,71 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.С. (40 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

14.06.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

Популярни публикации от този блог

Горя емблематичният подлез пред Ж.П. гарата на град Добрич

Несъобразена скорост

Обръщение от изп. директор на Водоснабдяване и канализация Добрич АД