Dobrich News Добрич новини

Криминална хроника

На 28 април в 06,10 ч., чрез ЕЕН 112 в Първо РУ Добрич е получено съобщение от Е.Н., на 30 г. от гр. Добрич, че за времето от 19,50 ч. на 27.04.17 г. до 06,00 ч. на 28.04.17 г. неизвестно лице, чрез счупване на прозорец на предна дясна врата на личния й лек автомобил «Ауди», с ТХ регистрация, паркиран в гр. Добрич, на ул. "Брацигово" е извършило кражба на дамската й чанта, с намиращите се в нея лични документи, козметика и портфейл с 250 лв. Образувано е досъдебно производство.

На 28 април в 10,55 ч. в гр. Балчик по гл. път І-9, служители на РУ Балчик спират за проверка товарен автомобил «Волво», с В-регистрация, фирмена собственост, управляван от П.К., на 26 г. от гр. Балчик, известен на МВР. Водачът е изпробван с орален тест за употреба на наркотични вещества – дрегер, който отчита положителен резултат за наличие на амфетамин. Образувано е бързо производство, задържан за 24 часа.

На 28 април в 23,40 ч. в гр. Добрич, на ул. "Надежда", автопатрул на Първо РУ Добрич спира лек автомобил БМВ, с Т-регистрация, управляван от Д.В., на 28 г., от с. Черна, известен на МВР. От извършената проверка е установено, че водача е неправоспособен и управлява МПС в срока на влязло в сила наказателно постановление за същото провинение.

На 29 април, в 09,20ч. чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич е получено съобщение от И.Н., на 36 г. от гр. Добрич, за това, че за времето от 18.00ч. на 24.04.2017г. до 08.00ч. на 29.0.2017г. неизвестен извършител е извършил кражба на електрожен, ел.дрелка, воден радиатор за трактор, 4 бр. хидравлични маслени помпи за трактор и оборудвана цилиндрова глава от л.а."Фолксваген голф" по неустановен начин от метален фургон без входна врата намиращ се в стопански двор в с.Росица, семейна собственост. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ Ген. Тошево.

На 28 април в 19,40 ч. в гр. Добрич, на ул. "Хан Аспарух", автопатрул на Първо РУ Добрич спира лек автомобил «Ауди», с В-регистрация, уравляван от П.Г., на 34 г. от гр. Добрич, известен на МВР. При извършената проверка на водача за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита 3,24 промила алкохол. Взета кръвна проба, задържан за 24 часа, образувано бързо производство.

На 28 април в 23,40 ч. в гр. Добрич, на ул. "От. Паисий", автопатрул на Първо РУ Добрич спира лек автомобил «Мерцедес», с ТХ регистрация, управляван от С.Н., на 31 г. от гр. Добрич, известен на МВР. При извършената проверка на водача за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита 2,09 промила алкохол. Отказва кръвна проба, задържан за 24 часа, образувано бързо производство.

На 29 април в 01,00 ч. в гр. Добрич, на бул. "3-ти март", до р-т "Летен театър", автопатрул на Първо РУ Добрич спира лек автомобил «БМВ», с ТХ регистрация, управляван от Р.А., на 47 г. от с. Лясково, известен на МВР. При извършената проверка на водача за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита 1,30 промила алкохол. Взета кръвна проба, задържан за 24 часа, образувано бързо производство.

На 29 април, около 15.30 ч. в РУ Тервел е получено съобщение за възникнало ПТП с водач на мотоциклет между селата Каблешково и Нова Камена. На място е установено, че на около 3 км от с. Каблешково в посока с.Нова Камена на десен завой, водача С.С., на 23 г. от гр.Тервел губи контрол над управлявания от него мотоциклет «Ямаха» с ТХ регистрация и самокатастрофира, като се преобръща в крайпътна канавка. От възникналото ПТП е пострадал водача, който е прегледан от пристигналия на място екип на ЦСМП Тервел и откаран в МБАЛ гр.Добрич без опасност за живота, където в последствие е установено счупване на гръбначен прешлен. Взета кръвна проба по надлежния ред.

На 29 април, в 15,30 в гр. Добрич, на ул. "Христо Ботев" автопатрул на Първо РУ Добрич спира за проверка лек автомобил "БМВ", В-регистрация с водач Т.Х., на 30 г. от гр.Добрич, известен на МВР, неправоспособен. Изпробван за употреба наркотици или техен аналог с техн. средство дрегер, като е установено наличие на канабис и кокаин. Отведен в ЦСМП Добрич, където му е взета кръв и урина за анализ, задържан за 24 часа, образувано бързо производство.

На 29 април в 23,40 ч. в гр. Добрич по ул. "Купен", автопатрул на Първо РУ Добрич спира лек автомобил "Опел" с В-регистрация, управляван от М.А., на 27 г. от с. Мировци, общ. Нови пазар, известен на МВР. При извършената проверка водача не представя СУМПС. След извършена справка е установено, че водача управлява МПС в срока на влязло в сила наказателно постановление за същото провинение. Задържан за 24 часа, образувано бързо производство.
На 29 април е образувано бързо производство по описа на Второ РУ Добрич срещу Д.И., на 48 г. от гр. Варна, неизвестна на МВР, за това, че на същата дата около 06,30ч. в с. Стожер, обл.добрич по ул. "Опълченска" в посока гр. Варна, управлява лек автомобил марка "Пежо" с В-регистрация, с концентрация на алкохол в кръвта 1,29 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство, чрез издишания от водача въздух. Нарушението е установено от служители на сектор Пътна полиция-Добрич, във връзка с получено в 06.43ч. по ЕЕН 112 съобщение за възникнало ПТП в с. Стожер с материални щети. Образувано е бързо производство.

На 28 април, при провеждане на оперативно-издирвателни мероприятия за противодействие на престъпления, свързани с наркотици, по утвърден план от директора на ОДМВР- Добрич, от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР- Добрич и Първо РУ Добрич, непосредствено след разпространение на наркотични вещества /марихуана - 2.4 гр./ на две лица, в района на бул."Русия", е задържан Ш.Х., на 34 г. от гр.Добрич. При последвалите процесуално-следствени действия в дома на лицето на бул.»Русия», в специално пригоден тайник, е открита полиетиленова торба с размери на футболна топка, с приблизително тегло 100 гр., 5 броя полиетиленови самозалепващи пликчета със суха тревна маса с приблизително тегло 10 грама, две електронни везни и 200 бр. подготвени за пакетиране полиетиленови пакетчета. Откритото наркотично вещество, реагира на марихуана. Привлечен като обвиняем, образувано е досъдебно производство, наложена му е мярка за неотклонение «Парична гаранция».

На 29 април, в 18,40 ч. в гр. Добрич, на ул. "Христо Ботев" автопатрул на Първо РУ Добрич спира лек автомобил "Форд" с ТХ регистрация с водач Я.П., на 28 г. от град Добрич, неизвестен на МВР. При извършената проверка е открито полиетиленово пликче с размери 4 см. на 4 см. с бяло прахообразно вещество. Изпробван за употреба на наркотични вещества, като пробата е положителна за употреба на канабис, амфетамин и метамфетамин. Отказва да му бъде взета кръв и урина за химичен анализ. Съдържанието от полиетиленовото пликче е тествано с полеви тест, като реагира на метамфетамин с тегло 3,8 грама. Задържан за 24 часа, образувано бързо производство.

На 01 май в 18,20 ч., при обход на ж.к. "Строител" до гаражите на бл.№ 72, патрул на Първо РУ Добрич забелязват три лица стоящи до лек автомобил "Рено" с ТХ регистрация, като едното от лицата, забелязвайки полицейският автомобил изхвърля на земята саморъчно свита цигара. Самоличността на трите лица е установена: С.А., на 28 г., неизвестен на МВР - лицето изхвърлило цигарата, С.С., на 31 г., известен на МВР и К.Х., на 30г., известен на МВР, собственик на автомобила, всички от гр.Добрич. Саморъчно свитата цигара е иззета, веществото в нея е изпробвано с полеви тест, като реагира на канабис, с тегло 0,6 гр. Трите лица са задържани за срок от 24 ч., образувано бързо производство.
На 30 април, чрез ЕЕН 112 в МВР Добрич е получено съобщение от Т.Г., на 37 г. от с.Приморци, за това ,че за времето от 19.20 часа на 29.04.2017 година до 08.00 часа на 30.04.2017 година, "Неустановено лице" чрез срязване с остър предмет е повредил отчасти полиетиленовото покритие на четири броя оранжерии намиращи се в с.Приморци, собственост на тъжителката. Образувано е досъдебно производство.

На 30 април, в 15:25ч. в с. Стефаново, на ул."Първа", автопатрул на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР- Добрич, спира за проверка лек автомобил «Опел», със СН-регистрация с водач С.Х., на 35 г. от с.с. При извършената справка е установено, че същият е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от връчване на наказателно постановление за същото нарушение. Задържан за 24 часа, образувано бързо производство.

На 01 май,в 00.10 часа в гр. Добрич на ул. "Страцин", при извършване на обход от патрул на Първо РУ Добрич е проверен А.К., на 34 г. от гр.Добрич, известен на МВР, като в него са намерени 2 бр. бучки бялопрахообразно вещество обвити в прозрачно фолио. Същият твърди, че са негови и съдържанието е за лична употреба, реагиращо на амфетамин, с тегло 1,8 гр. Задържан за 24 часа, образувано бързо производство.

На 01 май, в 14.16 часа чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич чрез е заявено от за сбиване на центъра на с. Безмер, общ. Тервел. При пристигане на място от ДОГ е установено, че около 13.30 ч. се е стигнало до сбиване пред магазина в с. Безмер, след възникнал спор между С.Р., на 19 г. от гр. Ген. Тошево,известен на МВР и Р.Р., на 16 г. от гр. Ген. Тошево, неизвестен на МВР от една страна и Е.С., на 18 г. от с.Безмер, неизвестен на МВР от друга. В следствие на сбиването С.Р. е ударен с метален предмет в главата два пъти от Е.С., а в последствие Е.С. е бил ударен с празна бирена бутилка в главата от С.Р., като Е.С. е откаран от екип на ЦСМП Тервел в МБАЛ Добрич и настанен за наблюдение в НХО със съмнение за черепно мозъчна травма, а С.Р. - насочен от ЦСМП Тервел за преглед от съдебна медицина. Образувано досъдебно производство.

На 01 май, в 23,45 часа в ОДМВР Добрич е заявено от автопатрул на сектор Пътна полиция при ОДМВР Добрич, че по ул. "Отец Паисий" в гр. Добрич са забелязали горящ автомобил в двор на частен имот. Пожарът е загасен от екип на РДПБЗН Добрич. Извършен е оглед от ДОГ на Първо РУ Добрич, при който е установено, че е изгорял напълно л.а. "Мерцедес" с ТХ регистрация, собственост на А.Д., на 69 г. от гр. Добрич, паркиран под навес от метални колове и ламаринен покрив в двора на имота. Причините за пожара са в процес на изясняване. Образувано досъдебно производство.

На 02 май, в 00,15 ч. в РУ Тервел е получено съобщение от Т.А., на 40 г. от с. Зърнево за счупени стъкла на къщата му. При пристигане на място е установено, че "неизвестен извършител" чрез хвърляне на камък и бирена бутилка е счупил две от стъклата на прозорец намиращ се от към улицата. Образувано досъдебно производство.
През изминалите четири денонощия на територията на ОД на МВР Добрич е регистрирани два пожара с материални щети и три пожара без загуби. В два случая е оказана техническа помощ.


02.05.2017 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ