Dobrich News Добрич новини

Криминалните днес

На 18 май, около 09:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект, находящ се по ул. „Сан Стефано” в град Добрич. Установено е, че за времето от 19:45 часа на 17 май до 09:10 часа на 18 май, чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 20 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 18 май, около 19:55 часа е получено съобщение за извършена кражба от земеделска нива в землището на град Балчик. Установено е, че за времето от 07:30 часа на 17 май до 18:30 часа на 18 май неизвестен извършител е извършил кражба на бензинов агрегат, сондажна помпа, водна помпа воден филтър газова бутилка и бидон с вместимост 1 м3. Вещите обект на посегателството са били оставени без надзор.По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 май, около 11:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от руска гражданка. Установено е, че при движение от град Балчик посока град Добрич в района на с. Приморци, жената качва на стоп двама непознати. След пристигането си в град Добрич същите слизат в района на ул. „Д. Ковачев” и жената установява липсата на дамската й чанта от автомобила. По данни на тъжителката в чантата са се намирали лични документи, мобилен телефон и сумата от 4 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 май, около 08:50 часа, е получено съобщение за взлом на частен имот по ул. „Нефтеняк” в град Каварна, като няма извършена кражба. От незабавно предприетите ОИМ и ПСД от полицейските служители са установени извършителите на деянието криминално проявените С.А. (47 г.) и С.А. (45 г.), и двамата от град Каварна. При извършената проверка на документите на С.А., същия представя СУМПС издаден от Р. Полша. При извършената експертна справка е установено, че документа е неистински. По случаите са образувани незабавни полицейски производства.


На 18 май, около 21:50 часа в градски парк на град Каварна е извършена проверка на С.А. (21 г.) от град Г. Тошево. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1,2 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа С.А. е задържан в РУ МВР Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 май, около 22:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на къмпинг „Добруджа” в град Шабла. Установено е, че водач на лек автомобил „Ланд Роувър” с добричка регистрация напуска пътното платно и се удря в крайпътни дървета. Вследствие на настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по автомобила. Водача на МПС Н.И. (66 г.) от град Шабла е прегледан в ЦСМП Шабла и е с диагноза контузни рани, без опасност за живота. Извършената му проверка за употреба на алкохол с техническо средство, констатира наличието на 2,48 промила алкохол. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 май, около 20:10 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения Д.П. (22 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,5 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество марихуана. По случая е образувано бързо полицейско производство.

19.05.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ