Криминалните днес

На 18 май, около 09:15 часа е получено съобщение за извършена кражба от търговски обект, находящ се по ул. „Сан Стефано” в град Добрич. Установено е, че за времето от 19:45 часа на 17 май до 09:10 часа на 18 май, чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 20 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 18 май, около 19:55 часа е получено съобщение за извършена кражба от земеделска нива в землището на град Балчик. Установено е, че за времето от 07:30 часа на 17 май до 18:30 часа на 18 май неизвестен извършител е извършил кражба на бензинов агрегат, сондажна помпа, водна помпа воден филтър газова бутилка и бидон с вместимост 1 м3. Вещите обект на посегателството са били оставени без надзор.По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 май, около 11:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от руска гражданка. Установено е, че при движение от град Балчик посока град Добрич в района на с. Приморци, жената качва на стоп двама непознати. След пристигането си в град Добрич същите слизат в района на ул. „Д. Ковачев” и жената установява липсата на дамската й чанта от автомобила. По данни на тъжителката в чантата са се намирали лични документи, мобилен телефон и сумата от 4 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 май, около 08:50 часа, е получено съобщение за взлом на частен имот по ул. „Нефтеняк” в град Каварна, като няма извършена кражба. От незабавно предприетите ОИМ и ПСД от полицейските служители са установени извършителите на деянието криминално проявените С.А. (47 г.) и С.А. (45 г.), и двамата от град Каварна. При извършената проверка на документите на С.А., същия представя СУМПС издаден от Р. Полша. При извършената експертна справка е установено, че документа е неистински. По случаите са образувани незабавни полицейски производства.


На 18 май, около 21:50 часа в градски парк на град Каварна е извършена проверка на С.А. (21 г.) от град Г. Тошево. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 1,2 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа С.А. е задържан в РУ МВР Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 май, около 22:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на къмпинг „Добруджа” в град Шабла. Установено е, че водач на лек автомобил „Ланд Роувър” с добричка регистрация напуска пътното платно и се удря в крайпътни дървета. Вследствие на настъпилото ПТП са нанесени значителни материални щети по автомобила. Водача на МПС Н.И. (66 г.) от град Шабла е прегледан в ЦСМП Шабла и е с диагноза контузни рани, без опасност за живота. Извършената му проверка за употреба на алкохол с техническо средство, констатира наличието на 2,48 промила алкохол. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 18 май, около 20:10 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на криминално проявения Д.П. (22 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,5 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество марихуана. По случая е образувано бързо полицейско производство.

19.05.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

Популярни публикации от този блог

Горя емблематичният подлез пред Ж.П. гарата на град Добрич

Несъобразена скорост

Обръщение от изп. директор на Водоснабдяване и канализация Добрич АД