Dobrich News Добрич новини

ПТП и криминални новини

На 17 май, около 06:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от гаражно помещение, находящо се по ул. „Захари Стоянов” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на мотофреза, ъглошлайф и велосипед. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 17 май, около 19:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя от град Тервел посока с. Божан, обл. Добрич. Установено е, че водач на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост на остър завой навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска челно в спрял лек автомобил „рено” с добричка регистрация. Вследствие на инцидента са пострадали И.Р. (20 г.) от с. Божан, Д.Н. (33 г.) от с. Балик които са настанени в МБАЛ Добрич за наблюдение, без опасност за живота и А.А. (19 г.) от с. Божан с фрактура на дясна подбедрица. На пострадалите са взети кръвни проби за изследване за употреба на алкохол по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 май, около 14:00 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е извършена проверка на Н.Я. (34 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,4 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 май в момент на разпространение на наркотични вещества, служители на сектор ПКП при ОД МВР Добрич задържат криминално проявения М.Н. (31 г.) от град Добрич. Мъжа е задържан непосредствено след разпространени на наркотични вещества на други трима жители на град Добрич. В условията на неотложност е извършена проверка на жилището, което обитава задържания, където е установено сиво прахообразно вещество, реагиращо на полевия тест на хероин. Иззети от жилището са и други предмети свързани с употребата на наркотични вещества. Материалите по случая са докладвани на ОП Добрич. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържания продължава.

На 17 май, около 19:00 часа е извършена проверка на частен имот в с. Спасово, обл. Добрич, обитаван от Е.И. (30 г.). В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

18.05.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ