Dobrich News Добрич новини

НАП Варна продава питейно заведение в центъра на Добрич

Търговски обект-кафе в центъра на Добрич обявиха на търг публичните изпълнители от ТД на НАП Варна. Обектът е на два етажа и е с площ от 132 кв. м. Началната тръжна цена, от която ще започне наддаването за него, е 205 456 лева.

Търгът е обявен за 10 май и може да бъде намерен на електронната страница на НАП. Оглед на търговския обект кандидат-купувачите могат да извършат от 24 април до 3 май, след предварителна уговорка с публичния изпълнител, водещ продажбата. На същия търг данъчните продават и дворно място с площ от 561 кв. м. и магазин с площ 52.59 кв. м, находящи се в централната градска част. Имотите са на физическо лице, което след връчване на ревизионния акт само за един ден се разделя с притежаваните от него три имота, като ги продава на свой близък, за да избегне заплащането на дължими данъчни задължения. След обявяването на всички инстанции от съда на сделките за недействителни, варненските данъчни обявиха имотите за продан.
Продажбата на имущество и активи на фирмите не е начин, по който ще се избегне заплащането на дължими данъци, напомнят от НАП Варна. Според разпоредбите на Данъчно – осигурителния процесуален кодекс приходната агенция има право да поиска от съда да обяви за недействителни определени сделки, сключени с цел държавата да не може да събере своите вземания. От началото на изминалата 2016 година до момента по искане на публичните изпълнители от НАП Варна съдът е обявил 8 сделки на длъжници на приходната агенция за недействителни. След обявяването на сделките за недействителни в активите на длъжниците е възстановено имущество на стойност 631 000 лева.

НАП Варна отмени търг за продажбата на кафене в центъра на Добрич - Отменено!