Dobrich News Добрич новини

Криминалните вчера

На 18 април е получено съобщение за извършена домова кражба от частен имот на територията на град Тервел. Установено е, че за времето от 2 януари до 12 април т.г., чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя телевизори, настолен компютър и навигационна система. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 април, около 18:00 часа се тъжи 76-годишна жена от град Балчик. По данни на тъжителката, около 15:30 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служители на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицаи поисква наличната сума пари с цел залавяне на група занимаваща се с телефонни измами. Малко по-късно жената оставя пред входа на жилището си сумата от 2 400 лева. След като разбира, че е била измамена се тъжи в РУ МВР Балчик. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 април е получено съобщение за умишлено увреждане на лек автомобил в района на ул. „Кирил и Методий” в град Добрич. Установено е, че за времето от 17:00 часа на 16 април до 11:45 часа на 18 април, неизвестен извършител е счупил преден десен и заден десен прозорец на лек автомобил „Шкода”. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 април, около 12:50 часа е получено съобщение за умишлено увреден електрически уред в търговски обект находящ, се по бул. „Русия” в град Добрич. Установено е, че за времето от 12:30 часа до 12:40 часа неизвестни извършители са увредили професионална прахосмукачка за почистване на МПС. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 19 април, около 01:20 часа по ул. „Орфей” в град Добрич служители на Първо РУ МВР Добрич подават сигнал със „Стоп” палка за проверка лек автомобил „Рено”, с добричка регистрация. Водача на автомобила не се подчинява на полицейските служители, продължава движението си и по-късно е установен в района на околовръстен път на град Добрич. От незабавно проведените ОИМ е установен водача на автомобила криминално проявения и неправоспособен В.М. (31 г.) и пътника в автомобила И.Р. (33 г.), и двамата от град Добрич. В хода на проверката в МПС е установена суха тревна маса ,реагираща на наркотичното вещество канабис, с тегло 0,8 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа водача на автомобила и пътника са задържани в Първо РУ МВР Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични вещества, уреда отчита положителна проба за употребата на канабис и кокаин.По двата случая са образувани досъдебни производства.

На 18 април, около 22:10 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, без регистрационни табели, управляван от Д.И. (39 г.) от с. Полк. Минково, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 април, около 01:20 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,54 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържана Р.С. (23 г.) от град Каварна. По случая е образувано незабавно полицейско производство.


19.04.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ