Криминалните вчера

На 18 април е получено съобщение за извършена домова кражба от частен имот на територията на град Тервел. Установено е, че за времето от 2 януари до 12 април т.г., чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на два броя телевизори, настолен компютър и навигационна система. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 април, около 18:00 часа се тъжи 76-годишна жена от град Балчик. По данни на тъжителката, около 15:30 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служители на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицаи поисква наличната сума пари с цел залавяне на група занимаваща се с телефонни измами. Малко по-късно жената оставя пред входа на жилището си сумата от 2 400 лева. След като разбира, че е била измамена се тъжи в РУ МВР Балчик. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 април е получено съобщение за умишлено увреждане на лек автомобил в района на ул. „Кирил и Методий” в град Добрич. Установено е, че за времето от 17:00 часа на 16 април до 11:45 часа на 18 април, неизвестен извършител е счупил преден десен и заден десен прозорец на лек автомобил „Шкода”. По случая е образувано досъдебно производство.

На 18 април, около 12:50 часа е получено съобщение за умишлено увреден електрически уред в търговски обект находящ, се по бул. „Русия” в град Добрич. Установено е, че за времето от 12:30 часа до 12:40 часа неизвестни извършители са увредили професионална прахосмукачка за почистване на МПС. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 19 април, около 01:20 часа по ул. „Орфей” в град Добрич служители на Първо РУ МВР Добрич подават сигнал със „Стоп” палка за проверка лек автомобил „Рено”, с добричка регистрация. Водача на автомобила не се подчинява на полицейските служители, продължава движението си и по-късно е установен в района на околовръстен път на град Добрич. От незабавно проведените ОИМ е установен водача на автомобила криминално проявения и неправоспособен В.М. (31 г.) и пътника в автомобила И.Р. (33 г.), и двамата от град Добрич. В хода на проверката в МПС е установена суха тревна маса ,реагираща на наркотичното вещество канабис, с тегло 0,8 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа водача на автомобила и пътника са задържани в Първо РУ МВР Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични вещества, уреда отчита положителна проба за употребата на канабис и кокаин.По двата случая са образувани досъдебни производства.

На 18 април, около 22:10 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, без регистрационни табели, управляван от Д.И. (39 г.) от с. Полк. Минково, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 април, около 01:20 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,54 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържана Р.С. (23 г.) от град Каварна. По случая е образувано незабавно полицейско производство.


19.04.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ

Популярни публикации от този блог

Горя емблематичният подлез пред Ж.П. гарата на град Добрич

Несъобразена скорост

Обръщение от изп. директор на Водоснабдяване и канализация Добрич АД