Dobrich News Добрич новини

Кражбите в хроника

На 13 април, около 08:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Добрич. Установено е, че чрез използване на техническо средство неизвестен извършител е проникнал в апартамента. По данни на тъжителя е извършена кражба на около 170 грама златни накити. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 13 април, около 20:55 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя от с. Овчарово посока с. Паскалево, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост напуска пътното платно и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента на място загиват водача на автомобила 27-годишен мъж и возещия се на предна дясна седалка 21 годишен мъж, и двамата от град Добрич. Пострадали са и другите трима пътника в автомобила. У.Ю. (19 г.) е прегледан и освободен за домашно лечение, А.Р. (20 г.) е настанен в МБАЛ „Св. Анна” в град Варна с опасност за живота, К.Ж. (16 г.) е настанен в МБАЛ Добрич с контузия, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 13 април, около 18:40 часа е получено съобщение за взлом на входна врата на апартамент, находящ се по ул. „Калиакра” в град Добрич. По данни на тъжителя е извършена кражба на телевизор, два броя гълъби. От проведените незабавни ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани А.М. (36 г.) от град Добрич, А.С. (58 г.) от град Варна Е.К. (50 г.) от град Добрич, и тримата криминално проявени. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 14 април, около 07:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на околовръстен път град Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, поради движение с несъобразена скорост застига и блъска движещия се пред него лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация. Вследствие на удара, лекия автомобил „Ситроен се завърта и се блъска в насрещно движещия се лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация. От непосредствения удар, лекия автомобил „Пежо” се преобръща извън пътното платно. От настъпилото ПТП няма пострадали. На водачите са взети кръвни проби за изследване за употреба на алкохол по надлежния ред.

На 14 април, около 11:00 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Тойота” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена ръчно свита цигара, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис с тегло 0,5 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Е.И. (33 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 април, около 15:15 часа по ул. „Б. Огнянов” в град Добрич е извършена проверка на И.М. (42 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 0,4 грама, реагиращо на полевия тест на амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа И.М. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 април, около 18:40 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е извършена проверка на А.С. (22 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество, с тегло 0,2 грама, реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения А.С. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 април, около 22:00 часа по ул. „България” в град Добрич е извършена проверка на Т.Б. (27 г.) от град Добрич. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 2 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис и около 2 грама сухи халюциногенни гъби. С полицейска мярка за срок от 24 часа Т.Б. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 април, около 15:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Хонда” със софийска регистрация, паркирана в района на град Балчик. По данни на тъжителя от автомобила липсват раница с намиращите се в нея преносим компютър, айпад, мобилен телефон, зарядни устройства и други лични вещи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 15 април е получено съобщение за извършена кражба на два броя велосипеди, от частен двор на територията на град Каварна. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 април, около 15:30 часа в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Волво” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено суха тревна маса с тегло 0,4 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан В.С. (29 г.) от с. Стефан Караджа, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 април, около 18:50 часа в град Добрич е извършена проверка на О.М. (28 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0, 7 грама реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 април, около 20:50 часа в град Добрич е извършена проверка на С.А. (37 г.) от град Добрич. В хода на проверка е установена суха тревна маса с тегло 0,4 грама, реагираща на канабис. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 16 април е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Оброчище, обл. Добрич. Установено е, че за времето от месец август 2016 г. до 16 април т.г., неизвестен извършител е проникнал през незатворен прозорец. По данни на тъжителя е извършена кражба на пералня машина и смесителни батерии. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 април, около 18:50 часа е получено съобщение за настъпило ПТП по главен път II-71 в района на разклона за с. Златия. Установено, че водач на лек автомобил „Опел” поради движение с несъобразена скорост и рязка маневра губи контрол над автомобила и се блъска в крайпътно дърво. Вследствие на инцидента е пострадала жената шофирала автомобила Е.М. (20 г.) от с. Люляково, обл. Добрич. Същата е настана в МБАЛ Добрич за наблюдение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 16 април, около 21:05 часа по бул. „Русия” е спрян за проверка товарен автомобил „Фиат” с добричка регистрация. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични вещества,теста отчита положителен резултат за употреба на амфетамин, метаамфетамин и канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържана 31-годишната С.Б. от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 17 април, около 18:20 часа в с. Бенковски, обл. Добрич е възникнало ПТП между лек автомобил „Рено” и лек автомобил „Фолксваген” с добрички регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на лекия автомобил „Фолксваген”, цифровата индикация отчита наличието на 2,02 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Б.Ш. (36 г.. По случая е образувано бързо полицейско производство.

18.04.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ