Dobrich News Добрич новини

Криминалните новини днес

На 30 март, в 21:00 часа, до паметника на генерал Цимерман служители на Първо РУ Добрич извършват проверка на лицето М.М., на 19 г. от гр.Добрич, неизвестен на МВР. След проведени ПСД - претърсване и изземване от лицето е иззета бучка бяло вещество в найлоново пликче, реагиращо на амфетамин с тегло 0,8 гр. Задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

На 30 март в 21:15 часа чрез тел. 112 е заявено за възникнало ПТП в град Добрич на кръстовището на ул. "Цар Петър" и бул. "Добруджа". Установено е, че лек автомобил "Рено" с ТХ регистрация, с водач И.И., на 20 г. от град Добрич, движещ се по бул. "Добруджа" в посока центъра на града, блъска навлевлезлия в кръстовишето лек автомобил "Ситроен" с ТХ регистрация, управляван от С.Я., на 37 г. от град Добрич. В следствие на удара С.Я. е настанена с черепно лицева фрактура в «Неврологично отделение» на МБАЛ гр. Добрич. Под наблюдение в лечебното заведение са настанени и водача на л.а. "Рено", както и С.Я., на 11 г. - пътник в л.а. «Ситроен». Всички са без опасност за живота. На водачите е взета кръвна проба по надлежния ред. Образувано е досъдебно производство.

На 31 март в 00:05 ч., на ул. Христо Ботев, служители на 01 РУ спират за проверка по лек автомобил «Фолксваген голф» със СА регистрация, с водач Г.Р., на 23 г. от гр.Добрич. След тест с техническо средство е установено, че същия управлява след употреба на наркотични вещества, като резултата отговаря на кокаин. Същият отказва да даде биологични проби. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.

През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич е регистриран един пожар с нанесени материални щети и пет пожара без загуби. При едно ПТП е оказана техническа помощ.

31.03.2017 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ