Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 29 март в 17,00 ч. на паркинга на зоопарк гр. Добрич, служители на Първо РУ Добрич, извършват проверка на паркиран лек автомобил «Фолксваген голф», с ТХ регистрация, с намиращите се в него лица : Ф.Д., на 27 г., Н.И., на 17 г., Е.А., на 24 г. – тримата от гр. Добрич и А.А., на 25 г. от с.Черна. При проверката Е.А. изхвърля полиетиленово пликче в близките храсти със съдържаща се в него суха кафяво-зелена тревна маса, а в близост до автомобила, е намерена хартия, свита на топка със съдържание суха кафяво-зелена тревна маса, реагиращи на канабис, с общо тегло 1.3 грама. Задържани за 24 часа, образувано е бързо производство.

На 29 март в 10,50 ч., служители на РУ Тервел спират за проверка колесен трактор «Беларус», с ТХ регистрация, с водач М.Р., на 37 г. от гр. Тервел, известен на МВР, като същия управлява МПС в едногодишен срок от влязло в сила наказателно постановление. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство.

На 29 март на ЕЕН 112 е заявено от служител на «В и К» Добрич за установено неправомерно присъединяване към мрежата на ВиК в частен имот в с. Карапелит, собственост на Г.Д., на 60 г. от с.с. Образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ Добрич.

На 29 март автопатрул на РУ Генерал Тошево в 22,00 ч. по път ІІ-29 в посока от град Генерал Тошево към град Добрич спират за проверка лек автомобил «БМВ», с ТХ регистрация, управляван от Е.Д., на 21 г. от гр. Добрич. Водачът е изпробван за употреба на наркотични вещества с техническо средство дрегер, като уреда отчита наличие на амфетамин. Отказва да даде биологични проби. Задържан за 24 часа, образувано е незабавно производство.

На 29.03. в 08,30 ч. в РУ Каварна е заявено от Л.С, на 33 г. от гр. Каварна, че неизвестно лице, за времето от 22,40 ч. на 28.03. до 08,20 ч. на 29.03. от незаключено складово помещение намиращо се на горепосочения адрес е извършило кражба на личния му мотопед «Симсон», с ТХ регистрация, произведен през 1960 година. След проведени ОИМ от служители на РУ Каварна е установен мотопеда, както и извършителя на деянието – Н.Й., на 39 г. от гр. Каварна, известен на МВР. Задържан за 24 часа, образувано е досъдебно производство.

На 29 март, в 23,10 ч. в РУ Ген. Тошево е заявено от К.Т., на 43 г., от с. Присад, че неизвестно лице, за времето от 12,00 ч. до 23,00 ч. е извършило кражба на CD плейър, от незаключения й автомобил «Опел», с ТХ регистрация, паркиран пред закусвалня в гр. Ген. Тошево, където работи. Образувано е досъдебно производство.

През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич е регистриран един пожар без загуби.

30.03.2017 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ