Dobrich News Добрич новини

Криминалните новини днес

На 25 март се тъжи 82-годишна жена от град Генерал Тошево. По данни на тъжителката, е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служители на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай поисква от жената наличната сума пари с цел залавяне на телефонни измамници. Малко по-късно пред входа на жилището си жената оставя сумата от 4 500 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 март, около 21:40 часа по ул. „Дунав” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,8 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.К. (36 г.) от с. Кремена, обл. Добрич. Образувано е бързо полицейско производство.

На 25 март, около 14:30 часа по бул. „Добруджа” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. В хода на проверката е установено, че водача е неправоспособен и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения И.И. (35 г.) от град Добрич.

На 26 март, около 21:30 часа се тъжи 67-годишна жена от град Добрич. По данни на тъжителката, около 21:00 часа на кръстовището на ул. „Независимост” и ул. „Сан Стефано” в град Добрич, неизвестен извършител чрез издърпване е отнел от владението и дамска чанта със сумата от 420 лева, лични вещи и документи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 27 март, около 22:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с материални щети в с. Росица, обл. Добрич. На място е установен самокатастрофирал автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,34 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан С.К. (19 г.) от с. Росица, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 март, около 11:50 часа в с. Орляк, обл. Добрич е установен лек автомобил „Фолксваген”, без регистрационни табели управляван от М.С. (68 г.) от с. Орляк. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 март, около 08:30 часа по ул. „Хан Аспарух” в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” със силистренска регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста реагира положително за употребата на амфетамин, метаамфетамин и кокаин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Д.Д. (31 г.) от град Силистра. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 март, около 00:20 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по главен път II-71 град Силистра посока град Добрич, на около 300 метра след разклона за с. Фелдфебел Денково. Установено е, че водач на лек автомобил „Рено” с добричка регистрация поради движение с несъобразена скорост напуска посоката си на движение и се удря в крайпътна канавка. Вследствие на ПТП е пострадал водача на автомобила Е.Р. (30 г.) от град Добрич, котйто е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на долен крайник, без опасност за живота. Возещите се в автомобила Д.Д. (32 г.) от град Добрич е прегледан и освободен с диагноза фрактура на две ребра, В.Н. (27 г.) от с. Бранище, обл. Добрич е настанен в МБАЛ Добрич с диагноза комоцио. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен. По случая е образувано досъдебно производство.

На 26 март, около 21:15 часа в град Добрич е спрян за проверка товарен автомобил „Мерцедес” с чужда регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на автомобила, цифровата индикация отчита наличието на 1,42 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Е.Р. (48 г.) от с. Поп Григорово, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.


28.03.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ