Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 01 март в 07,00 ч. в ОДМВР Добрич, чрез ЕЕН 112 е заявено от И.М., на 59 г. от гр. Добрич, че за времето от 19,00 ч. на 28.02.17 г. до 07,00 ч. на 01.03.17 г, Неизвестно лице, чрез взлом на ПВЦ прозорец на столова към ОУ "Любен Каравелов" гр. Добрич, е проникнало в сградата и е извършило кражба на пакетирани и хранителни стоки на обща стойност около 1000 лева. По случая е образувано досъдебно производство.

На 01 март в 23,55 ч. в гр. Тервел, по ул. "Цар Иван Асен ІІ" автопатрул на РУ Тервел спират за проверка лек автомобил "Рено", с ТХ регистрация, управляван от Ф.С., на 52 г. от гр. Тервел, известен на МВР. От извършена проверка за алкохол с техническо средство "Алкотест Дрегер 7510" цифровия индикатор отчита 1,97 промила в издишания от водача въздух. Отказва да даде кръв за химичен анализ. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство по случая.

На 02 март в 00,05 ч. в гр. Добрич, по пътя за село Богдан в близост до стадион "Пионер" автопатрул на Първо РУ Добрич извършва проверка на лек автомобил "Фолксваген" с ТХ регистрация, с водач Т.В., на 29 г. от гр. Добрич, неизвестен на МВР, в който е намерено пакетче с размери 4 см. на 4 см. от алуминиево фолио със суха зелена тревна маса, реагиращо на канабис, с тегло 1,2 гр. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство по случая.

На 01 март в 15,07 ч., чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич, е заявено от служители на "Енерго про- мрежи" гр. Добрич, че при извършване на проверка в село Богдан в частен дом, собственост на М.М., на 71 г., са констатирали неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа на "Енерго про- мрежи" АД, с което са създадени условия за непълно отчитане на потребена ел. енергия. Образувано бързо производство.
На 01 март в 03.20 ч.до с. Стожер, по пътя за депо за отпадъци, от автопатрул на КАТ е спрян лек автомобил «Мазда», със СС регистрация, управляван от Г.Д., от гр. Силистра, известен на МВР. След извършена проверка на документите на водача и направена справка е установено, че същият управлява МПС в срока на изтърпяване на наказание лишаване от право да управлява МПС в едногодишния срок от наказването му за друго такова деяние. Съставен АУАН, задържан за 24 часа, образувано бързо производство по описа на Второ РУ Добрич.


През изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич има регистриран един сигнал за пожар. Същият е посетен, като е констатирано, че е недействителен.


02.03.2017 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ