Dobrich News Добрич новини

Изтезаван старец от апаши

На 28 февруари в 22.25ч. от ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич е заявено от Р.И., на 73 г. от с.Победа, че около 21.30ч. след като е чул шум на двора е излязал до входната врата на дома си и е нападнат от неизвестни лица, едно от които с маска на главата. Насила е вкаран в стая на дома му, където е бит и вързан със сезалови въжета. По време на побоя многократно е питан "Къде са парите?". След известно време лицата са напуснали дома му, като са го оставили вързан на леглото. Потърпевшият успява да се освободи от въжетата, установява, че дома му е разхвърлян и липсва сумата от около 5000-6000 лв. По случая във Второ РУ Добрич е образувано досъдебно производство.

На 28 февруари в 07,15 ч. в Първо РУ Добрич e прието съобщение, че в градинката по ул."Марица" е паркиран товарен автомобил "Фолксваген" с В регистрация, фирмена собственост, обект на ПЗО от гр. Варна на 27.02.2017 г. По данни на представителя на фирмата - собственик на автомобила липсва патрона на задна двойна врата. Образувано е досъдебно производство.

На 28 февруари в 17,10 ч. в с. Оброчище, от служители на РУ Албена е извършена проверка на лек автомобил "Мерцедес", с КН регистрация, управляван от А.А., на 24 г. от с. Оброчище, известен на МВР, представя СУМПС, издадено в Португалия. При последвалата експертна проверка на документа е установено, че същия е неистински. Водачът е изпробван с орален тест за наркотични вещества с дрегер "Дръгтест 5000", който отчита положителен резултат, за наличие на тетрахидроканабинол. Отведен в ЦСМП Добрич, където дава биологични проби за изследване по надлежния ред. Задържан за 24 часа, образувани са бързи производства по случая.

На 01 март в 02.00 ч. по ул."Христо Ботев", от служители на Първо РУ Добрич е извършена проверка на И.Ш., на 31 г., от град Добрич, известен на МВР, в който е намерено полиетиленово пликче с бяло прахообразно вещество с размери 4 см. на 5 см. От извършената експертна справка е установено, че веществото е амфетамин и е с тегло 0.6 грама. Задържан за 24 часа, образувано е бързо производство по случая.



През последното денонощие на територията на ОД на МВР Добрич е регистриран 1 пожар без загуби. При един случай оказана техническа помощ.



01.03.2017 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ