Dobrich News Добрич новини

Заловени са добричките телефонни измамници

ИНФОРМАЦИОННО СЪОБЩЕНИЕ

ПРИ ПРОВЕЖДАНЕ НА ОПЕРАТИВНО-ИЗДИРВАТЕЛНИ МЕРОПРИЯТИЯ ПО ЛИНИЯ НА ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ, ОТ СЛУЖИТЕЛИ НА СЕКТОР „ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ НА КРИМИНАЛНАТА ПРЕСТЪПНОСТ” ПРИ ОДМВР - ДОБРИЧ, ОД МВР ВАРНА, РУ ТЕРВЕЛ И ВТОРО РУ ДОБРИЧ Е УСТАНОВЕН В.В. (57г.) от С. СТЕФАНОВО ОБЛ. ДОБРИЧ ИЗВЕСТЕН МВР, УЧАСТВАЛ В ИЗВЪРШВАНЕТО НА ТЕЛЕФОННИ ИЗМАМИ КАТО ПОМАГАЧ. ОТ ПРОВЕДЕНИТЕ ПРОЦЕСУАЛНО СЛЕДСТВЕНИ ДЕЙСТВИЯ ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ОП ДОБРИЧ, РП ТЕРВЕЛ И РП ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО Е УСТАНОВЕНА СЪПРИЧАСТНОСТТА НА ИЗВЪРШИТЕЛЯ В ДВЕ ИЗМАМИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА, ДВЕ ИЗМАМИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО, ДВЕ ИЗМАМИ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА БАЛЧИК И ЕДНА ИЗМАМА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА КАВАРНА. ПОСЛЕДНИТЕ ДВЕ ИЗМАМИ НА В.В. НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ТЕРВЕЛ ЗА ПЕРИОДА 12/13.02.2017Г. СА ЗА СУМА НАД 40000ЛВ. ОБЩАТА СТОЙНОСТ НА ИЗМАМИТЕ ВЪЗЛИЗА НА НАД 50000ЛВ. НА ИЗВЪРШИТЕЛЯ Е ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ ПО ЧЛ. 210 АЛ.1, ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЛ.20 АЛ.4 ОТ НК. НА 17.02.2017Г. НА СВОЕ ЗАСЕДАНИЕ ТРС МУ ВЗЕМА МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ "ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА".
НА 17.02.2017Г. СЛУЖИТЕЛИ НА ОДМВР – ДОБРИЧ И СЛУЖИТЕЛИ НА ОД МВР РУСЕ И СЛУЖИТЕЛИ НА ОД МВР ВАРНА ИЗВЪРШВАТ ПРЕТЪРСВАНИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГРАД ВЕТОВО И СЕЛО ЖИТНИЦА, ОБЩ.ПРОВАДИЯ, КАТО СА ОТКРИТИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ИЗВЪРШЕНА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ ОТ ДРУГИ ТРИМА МЪЖЕ, ИЗВЕСТНИ НА ПОЛИЦИЯТА ПО ЛИНИЯ ТЕЛЕФОННИТЕ ИЗМАМИ.
С ПОЛИЦЕЙСКИ МЯРКИ ЗА СРОК ОТ 24 ЧАСА СА ТРИМАТА СА ЗАДЪРЖАНИ. НА ЕДИНИЯТ ОТ ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ Е ПОВДИГНАТО ОБВИНЕНИЕ ПО ЧЛ. 210 АЛ.1, ВЪВ ВРЪЗКА С ЧЛ.20 АЛ.4 ОТ НК. РАБОТАТА ПО УСТАНОВЯВАНЕ И ДОКУМЕНТИРАНЕ НА ЦЯЛОСТНАТА ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ НА ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ ПРОДЪЛЖАВА, СЪВМЕСТНО С ОДМВР – ВАРНА И ОДМВР – РУСЕ.ОД МВР ДОБРИЧ