Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 8 февруари, около 11:40 часа в с. Кранево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с русенска регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,50 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Х.М. (51 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 февруари се тъжи 73-годишне мъж от с. Паскалево, обл. Добрич. По данни на тъжителя на 7 февруари неизвестени мъже са го въвели в заблуждение за ремонт на покрива на жилището му, като за целта възрастния мъж е платил сумата от 9 000 лева. След проведени оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от служители на Второ РУ МВР Добрич и РУ МВР Шабла са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани криминално проявените Й.Д. (20 г.) от с. Л. Каравелово, обл. Варна, М.П. (42 г.), И.С. (37 г.) и Д.А. (25 г.), и тримата от град Шабла. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност на задържаните продължава.

На 8 февруари, са извършени проверки на два частни имота на територията на град Каварна, обитавани от 52-годишната Р.П. и 68-годишната Н.Т. В хода на проверките са констатирани незаконни присъединявания към електропреносната мрежа. По двата случая са образувани незабавни полицейски производства по описа на РУ МВР Каварна.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани един пожар без материални щети и един пожар с нанесени материални загуби

9.2.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ