Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес в хроника

На 24 февруари около 06.40 ч. в гр. Добрич в района на жк "Иглика" при провеждане на ОИМ срещу разпространението на акцизни стоки без бандерол, при извършена проверка на Д.С., на 62 г. от гр.Добрич, известен на МВР, служители на 01 РУ Добрич намират 7 кутии /140 къса/ цигари без бандерол. Цигарите ще бъдат предадени на Митническо бюро Добрич. Спрямо лицето е взето отношение по административен ред,съставен АУАН.

На 25 февруари в 00:51 часа, чрез ЕЕН 112, в ОДМВР гр. Добрич, е получено съобщение за възникнало ПТП, в с. Карапелит, в посока гр. Силистра. При посещение на място от ДОГ на Второ РУ Добрич е установено, че товарен автомобил "Форд Транзит", с ТХ регистрация, с водач И.И.,на 38 г., от гр.Силистра, известен на МВР, движещ се в посока гр. Силистра, на прав участък от пътното платно, при суха пътна настилка, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост, губи контрол над автомобила, напуска пътното платно в ляво по посоката си на движение, и се преобръща. Иванов е настанен в ОАИЛ, при МБАЛ гр. Добрич, с множество наранявания - счупени ребра, съчетана травма, на командно дишане, с реална опасност за живота. На водача е взета кръвна проба. Образувано досъдебно производство по описа на Второ РУ гр. Добрич.

На 25 февруари в РУ Шабла е заявено от В.В.,на 42 г. от гр. Добрич, че за времето от 13.02.2017г. до 25.02.2017г. от частен имот в с. Крапец, чрез взлом на входна ПВЦ врата, неизвестно лице е извършило кражба на телевизор "NEO 19" с дистанционното към него. Произшествието е посетено от ДОГ. Образувано досъдебно производство.

На 25 февруари в 09:00 ч. в Първо РУ Добрич е заявено от М.К., на 41 г. от гр. Добрич, че около 00:00 ч. на с.д. в снек-бар в ЦГЧ в гр. Добрич, Неизвестен извършител му е нанесъл побой, като му е причинил средна телесна повреда - фрактура на две ребра. Телесната повреда е констатирана след преглед в Спешно отделение при МБАЛ - Добрич. Същият е отказал да бъде настанен за лечение. Образувано досъдебно производство.

На 25 февруари в РУ Каварна е заявено от Г.П., на 35 г. от гр. Каварна, за това, че на с.д. в с. Хаджи Димитър, общ. Каварна, синът й Д. П., на 13 г. е бил нападнат и многократно ухапан от три кучета порода "каракачанка", собственост на фирма от с. Х.Димитър. Д.П. е откаран по спешност в МБАЛ Добрич. По случая е започнато досъдебно производство.

На 25 февруари в 20,00 ч. в РУ Балчик е получено съобщение от Н.Н., на 65 г. от с. Рогачево, че е намерил изоставен л.а. "Хюндай", спрян на пътя за с. Рогачево на около 150 метра преди табелата за с. Рогачево общ. Балчик. На място автопатрула установява л.а. "Хюндай Туксон" с Р регистрация. Установено е, че автомобила е ПЗО от гр. Русе, фирмена собственост. Образувано досъдебно производство по описа на РУ Албена.
[next]
На 25 февруари, в 22.30 ч. автопатрул на РУ Ген. Тошево спира за проверка по ул. "Патриарх Евтимий" л.а. "Мазда", с В регистрация, управляван от Д. Р., на 37 г. от гр. Варна, известен на МВР. От последвалата проверка за употреба на алкохол с техническото средство "Дрегер", цифровата индикация отчита 2.11 промила алкохол в кръвта, в издишания от водача въздух. Взета кръвна проба за химически анализ. Образувано бързо производство.

На 26 февруари, в 03,00ч, автопатрул на РУ Ген. Тошево спира за проверка по ул. "Опълченска", л.а. "Опел" с ТХ регистрация, управляван от В.Д., на 37 г., от гр. Ген. Тошево, неизвестен на МВР. От последвалата проверка за употреба на алкохол с техническото средство, "Дрегер", цифровата индикация отчита 1.55 промила алкохол в кръвта, в издишания от водача въздух. Отказва кръвна проба за химически анализ. Образувано бързо производство.

На 25 февруари, в 22.30 часа в гр. Добрич по ул. "цар освободител", при извършване на проверка от патрул на Първо РУ Добрич на лек автомобил "Фолксваген ", с ТХ регистрация, в лицето, стоящо в автомобила С.Е., на 21 г. от гр. Добрич, известен на мвр, е намерено 1 бр. политиеленово пликче със бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин с тегло 0,6гр. Задържан за 24ч. в 01 РУ Добрич. Образувано бързо производство.

На 26 февруари, в 23.30 часа в гр. Добрич на кръстовището на ул. "Отец паисий" и бул. "Добруджа" е спрян за проверка от автопатрул на Първо РУ Добрич лек автомобил "Фолксваген" с ТХ регистрация, с водач И.И., на 23 г. от с. Орлова могила, неизвестен на МВР, в който е бучка с бяло вещество, завито в лист от хартия с тегло от 0,4 гр. реагиращо на амфетамин и под предна дясна седялка суха тревна маса завита в топче от фолио с тегло от 0,6гр. реагираща на марихуана. След извършване на проверка с дрегер «Дръг–тест 5000», отчита положителен резултат за употреба на амфетамин. Отказва кръвна проба, задържан е за 24 часа в Първо РУ -Добрич. Образувано е бързо производство.

На 26 февруари, в 23.50 часа в гр. Добрич по ул. "Оп Димитър Ковачев" е извършена проверка от патрул на Първо РУ Добрич на лек автомобил «БМВ» с ЕН регистрация, и на лицето стоящо в автомобила на задната седалка В.С., на 22 г. от гр. Добрич, в който е намерено 1 бр. политиеленово пликче със суха зелена тревна маса, реагираща на канабис с тегло 1,2 гр. Задържан е за 24 часа в Първо РУ -Добрич. Образувано е бързо производство.


През последните три денонощия на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 6 пожара с нанесени материални щети и 12 пожара без загуби. При 2 случая е оказана техническа помощ.



27.02.2017 г. ОД НА МВР – ДОБРИЧ