.

Телефонните "обирджии" днес

На 13 февруари, около 17:00 часа се тъжи 76-годишна жена от град Тервел. По данни на тъжителката на 12 февруари е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служители на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай заявява на възрастната жена, че е необходимо да даде сума пари с цел залавяне на телефонни изамници. Около 15:00 часа по ул. „Хан Аспарух” в град Тервел, жената предава сумата от 320 лева и неустановено към момента количество златни накити. След предаване на сумата пари и златните накити, жената получава отново обаждане от мнимия полицай, който отново я въвежда в заблуждение, че е необходима по-голяма сума пари за залавянето на групата телефонни измамници. Около 08:00 часа на 13 февруари, жената изтегля сумата от 40 000 лева от обслужващата банка и остава сумата пари на същото място. След като връзката с мнимия полицай прекъсва, жената разбира, че е станала жертва на телефонна измама и се свързва с РУ МВР Тервел. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 февруари се тъжи 74-годишна жена от град Шабла. По данни на тъжителката за времето от 12:30 часа до 15:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай заявява на възрастната жена, че е необходимо да даде сума пари с цел залавяне на телефонни изамници. Около 12:40 часа жената изхвърля през терасата на апартамента си сумата от 5 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

ОД МВР ДОБРИЧ за пореден път призовава да не се доверявате и да не давате пари на непознати хора.
Полицейските служители не искат и не вземат пари и ценности.
Полицейските служители не набират граждани за залавяне на извършители на телефонни измами.

На 13 февруари е извършена проверка на частен имот находящ се във в.з. „Овчаровски плаж” в град Балчик, обитаван от И.И. (47г.). В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 13 февруари, около 15:00 часа в с. Преселенци, обл. Добрич е спрян за проверка мотоциклет „Симсон” без регистрационни табели, управляван от С.С. (36 г.) от с. Горица, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.


На територията на ОД МВР Добрич е регистриран един пожар с нанесени материални загуби.

14.2.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ
Reactions: 
Добрич, България 9680 Shabla, Bulgaria

Сподели в любимата си социална мрежа

Подобни материали

Полиция 7620623238138414792

Translate

Рекламата ви тук!

Горещи

Скорошни

Коментари

Jobs.Dobruja.com

Приятели?


Рекламата Ви тук!

Абононамент с e-mail

Обяви

Daewoo LanosПродава: Daewoo Lanos 1.4 хечбек, 2001, сив металик, 102 хил. км, бензин, ръчни, EURO 2, 2/3 врати, 75 к.с., 1400 куб.см, сервоуправление, 2 аirbags, климатик, ел.стъкла, стерео уредба, радио, USB, с комплекти зимни и летни гуми, застраховка, год. преглед, платен данък. Запазен и работещ безупречно автомобил. ☎ 0895/ 168 768
item