Dobrich News Добрич новини

Телефонните "обирджии" днес

На 13 февруари, около 17:00 часа се тъжи 76-годишна жена от град Тервел. По данни на тъжителката на 12 февруари е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служители на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай заявява на възрастната жена, че е необходимо да даде сума пари с цел залавяне на телефонни изамници. Около 15:00 часа по ул. „Хан Аспарух” в град Тервел, жената предава сумата от 320 лева и неустановено към момента количество златни накити. След предаване на сумата пари и златните накити, жената получава отново обаждане от мнимия полицай, който отново я въвежда в заблуждение, че е необходима по-голяма сума пари за залавянето на групата телефонни измамници. Около 08:00 часа на 13 февруари, жената изтегля сумата от 40 000 лева от обслужващата банка и остава сумата пари на същото място. След като връзката с мнимия полицай прекъсва, жената разбира, че е станала жертва на телефонна измама и се свързва с РУ МВР Тервел. По случая е образувано досъдебно производство.

На 13 февруари се тъжи 74-годишна жена от град Шабла. По данни на тъжителката за времето от 12:30 часа до 15:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай заявява на възрастната жена, че е необходимо да даде сума пари с цел залавяне на телефонни изамници. Около 12:40 часа жената изхвърля през терасата на апартамента си сумата от 5 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Шабла.

ОД МВР ДОБРИЧ за пореден път призовава да не се доверявате и да не давате пари на непознати хора.
Полицейските служители не искат и не вземат пари и ценности.
Полицейските служители не набират граждани за залавяне на извършители на телефонни измами.

На 13 февруари е извършена проверка на частен имот находящ се във в.з. „Овчаровски плаж” в град Балчик, обитаван от И.И. (47г.). В хода на проверката е установено неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 13 февруари, около 15:00 часа в с. Преселенци, обл. Добрич е спрян за проверка мотоциклет „Симсон” без регистрационни табели, управляван от С.С. (36 г.) от с. Горица, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.


На територията на ОД МВР Добрич е регистриран един пожар с нанесени материални загуби.

14.2.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ