Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 25 януари, около 15:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от гараж, находящ се по ул. „Цар Освободител” в град Добрич. Установено е, че чрез демонтаж на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в обекта. По данни на тъжителя е извършена кражба на три броя акумулаторни батерии ведно със зарядно устройство, турбина за товарен автомобил, ръчни и електрически инструменти. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 25 януари, около 16:50 часа по ул. „Калиакра” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества, теста реагира положително за употреба на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения М.Ж. (28 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 януари, около 18:00 часа е получено съобщение за извършена телефонна измама в град Генерал Тошево. Установено е, че около 15:00 часа на домашния телефон на 68-годишна жена се е обадил мъж, представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай заявява на потърпевшата, че се провежда акция за залавяне на телефонни измамници й е необходимо нейното съдействие. Малко по-късно жената оставя сумата от 12 450 лева, 100 евро, 50 английски лири и 19 грама златни накити пред входа на жилището си.
Незабавно са предприети оперативно издирвателни мероприятия от служителите на РУ МВР Генерал Тошево, ОД МВР Добрич, ОД МВР Разград и ОД МВР Русе. От последвалите процесуално следствени действия в района на централа жп гара Русе е установен извършителя на деянието. Задържан е криминално проявения Н.А. (43 г.) от град Ветово, обл. Русе, знакова фигура по линия на „телефонните измами”. В хода на работа е установено, че извършителя е съпричастен към извършена втора телефонна измама в град Генерал Тошево на 25 януари, при която 70-годишен мъж е предал сумата от 300 лева за капаро на радиатори. Златните накити, сумата пари в лева евро и английски лири са установени и иззети по надлежния ред. С прокурорско постановление, мярката му за задържане е удължена на 72 часа. Работата по установяване и документиране на цялостната престъпна дейност продължава.

На 25 януари, около 15:30 часа е получено съобщение за увреждане на лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация, паркиран на територията на с. Коларци, обл. Добрич. Установено е, че неизвестен извършител е взломил стъклата на автомобила. От проведените оперативно издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия от полицейските служители е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан А.С. (25 г.) от с. Коларци. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 януари, около 03:00 часа в района на ж.к. „Балик” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с варненска регистрация с намиращите се в него К.И. (18 г.) и Р.Н. (28 г.), и двамата от град Добрич. В хода на проверката в МПС са установени три роя акумулаторни батерии и въздушен филтър, които са обект на кражба извършена за времето от 00:30 часа до 03:00 часа на 25 януари от три автомобила паркирани в град Добрич. От последвалите ОИМ и ПСД от полицейските служители е установено, че двамата са съпричастни към други кражби, извършени на територията на град Добрич от началото на 2017 г. С полицейска мярка за срок от 24 часа двамата извършители са задържани в Първо РУ МВР Добрич. Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 1 пожар с материални загуби и един пожар без нанесени материални щети.

26.1.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ