Dobrich News Добрич новини

Кражбите днес

На 20 януари, около 13:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на дамски ботуши от магазин, находящ се по бул. „25-ти Септември” в град Добрич. Установено е, че извършителя на деянието е 73-годишна жена от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 януари, около 14:30 часа по ул. „Поп Богомил” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с транзитни номера. От извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен. Извършената проверка за употреба на наркотични вещества, теста реагира положително за употреба на опиати. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан М.С. (28 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 януари, около 22:40 часа, по ул. „Дунав” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на наркотични вещества, теста реагира положително за употреба на наркотичните вещества канабис и метаамфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Е.А. (21 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 януари, около 06:20 часа е получено съобщение за извършена кражба на захарни изделия от магазин за хранителни стоки находящ се в град Каварна. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в обекта. От проведените ОИМ И ПСД е установен извършителя на деянието И.Г. (24 г.) от град Каварна. Работата по случая продължава.

На 20 януари, около 16:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на 0,5м3 дърва за огрев от двора на кметството в с. Оброчище, обл. Добрич. От проведените ОИМ И ПСД е установен извършителя на деянието, криминално проявения А.А. (28 г.) от с. Оброчище. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Балчик.

На 19 януари е получено съобщение за извършена незаконна сеч на около 3,5 м3 дърва за огрев в местността „Шахтата” в землището на град Тервел. . От проведените ОИМ И ПСД са установени извършителите на деянието криминално проявените Х.С. (53 г.), М.М. (27 г.), С.Ю. (34 г.) и М.М. (16 г.), и четиримата от град Тервел. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Тервел.

На 20 януари, около 11:30 часа по ул. „Рпиморска” в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Мазда” с варненска регистрация, управляван от О.Ф. (40 г.) от град Дулово. В хода на проверката в автомобила са установени 2 кг. тютюн, без акцизен бандерол. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Балчик.

На 21 януари, около 21:30 часа в района на ж.к. „Иглика” в град Добрич е извършена проверка на лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. В хода на проверката в автомобила е установена зелена тревна маса, реагираща на наркотичното вещество канабис с тегло 0,5 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани С.А. (21 г.), С.И. (21 г.) и криминално проявения Ш.А. (21 г.), и тримата от град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 януари, около 2:20 часа в с. Безмер, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с варненска регистрация, управляван от Г.Д. (30 г.) от град Силистра. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на автомобила е с отнето СУМПС и управлява в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 21 януари, около 15:20 часа по ул. „Н. Петков” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с шуменска регистрация. В хода на проверката е установено полиетиленово пликче със суха тревна маса, реагираща на наркотичното вещество канабис, с тегло 0,4 грама. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Е.И. (28 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР ДОБРИЧ са регистрирани два пожара с материални загуби и 3 пожара без нанесени материални щети.

За времето от 20 януари до 22 януари на територията на град Добрич, се проведе СПО по линия на противодействие на „битовата престъпност”. В хода на операцията са проверени 47 МПС и 77 души. Образувани са 6 досъдебни производства. Установени са 26 нарушения на ЗДвП, като са съставени 5 акта и 21 фиша.

23.1.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ