Dobrich News Добрич новини

Кражбите вчера

На 17 януари, около 04:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот находящ се по ул. „Богдан” в град Добрич. Установено е, че за времето от 00:30 часа до 04:00 часа на 17 януари, чрез взлом на прозорец неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на телевизор, прахосмукачка, видео камера, мобилен телефон и лични вещи. По случая е образувано досъдебно производство по описа на Първо РУ МВР Добрич.

На 17 януари, около 08:10 часа е получено съобщение за извършена кражба от лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, паркиран в района на бул. „Добричка епопея” в град Добрич. Установено е, че чрез помощта на техническо средство, неизвестен извършител е отключил автомобила. По данни на тъжителя е извършена кражба на акумулаторна батерия, аудио плейър и въздушен филтър. По случая е образувано досъдебно производство.

На 17 януари,около 13:40 часа в с. Красен, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от И.И. (24 г.). При извършената проверка на водача е установено, че същия не притежава СУМПС и управлява автомобила в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

На 17 януари, около 16:30 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Балчик. Установено е, че за времето от 14:00 часа до 16:00 часа на 17 януари, неизвестен извършител е проникнал в апартамента. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 9 000 лева. От проведените незабавни ОИМ и ПСД от служителите на РУ МВР Балчик е установено, че извършителя на кражба е непълнолетната Б.Г. (14 г.) от град Балчик. Момичето прави пълни самопризнание за извършеното деяние. С протокол за доброволно предаване е върната сумата от 8 800 лева, като разликата от 200 лева е установено, че е изхарчена в магазин за хранителни стоки, след извършване на кражбата. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Балчик.

На 17 януари, около 21:50 часа на пл. „Свобода” в град Добрич е извършена проверка на И.С. (20 г.) от град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,2 грама, реагираща на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа И.С. е задържан в Първо РУ МВР Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

18.1.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ