Dobrich News Добрич новини

ПТП и алкохол по пътищата

На 13 януари, около 18:10 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с незначителни материални щети в град Балчик между лек автомобил „Нисан” и лек автомобил „Мазда”, с добрички регистрации. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство на водача на лек автомобил „Мазда”, цифровата индикация отчита наличието на 2,76 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан криминално проявения Д.Д. (48 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 14 януари, около 21:50 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация. При извършената проверка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е с отнето СУМПС и управлява в срок от 3 годишно наказание за лишаване от правоуправление на МПС. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Н.Я. (24 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 15 януари, около 20:55 часа е получени съобщение за възникнало ПТП с материални щети в град Добрич, между лек автомобил „Фолксваген” и лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол на водача на лек автомобил „Фолксваген”, цифровата индикация отчита наличието на 1,32 промила в издишания от водача въздух. Извършената справка в информационните масиви на МВР, установява, че водача е неправоспособен. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан Т.Д. (29 г.) от град Добрич. По случая е образувано незабавно полицейско производство.

16.1.2017 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ