Dobrich News Добрич новини

Кражбите вчера

На 29 декември, около 10:00 часа е получено съобщение за извършена кражба в землището на с. Красен, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата неизвестен извършител е проникнал във фургон. По данни на тъжителя е извършена кражба на три моторни триона. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Генерал Тошево.

На 29 декември, около 14:40 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителя е извършена кражба на телевизор и апарат за измерване на кръвно налягане. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 декември, около 15:40 часа се тъжи 53-годишна жена от с. Хаджи Димитър, обл. Добрич. По данни на тъжителката за времето от 10:00 часа до 12:00 часа е получила обаждане на домашния си телефон от непознат мъж представящ се за служител на МВР. Чрез въвеждане в заблуждение, мнимия полицай заявява на жената, че е необходимо да предаден сума пари за залавянето на извършители телефонни измами. Малко по-късно пред табелата на с. Хаджи Димитър, жената предава сумата пари, златни и сребърни накити. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 декември, около 23:40 часа в момент на проникване в частен дом по ул. „Ален мак” в град Добрич са задържани криминално проявените М.Д. (39 г.) и А.Е. (32 г.), и двамата от град Добрич. От проведените процесуално следствени действия е установено, че чрез взлом на входна врата, двамата мъже са направили опит да отнемат сумата от 900 лева от имота. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 декември в с. Ловчанци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от криминално проявения О.О. (30 г.). При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача е неправоспособен и управлява автомобила в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 декември, около 20:50 часа е получено съобщение за извършваща се кражба от лек автомобил, паркиран в град Добрич. От проведените незабавни заградителни мероприятия на място в МПС е установен в момент на кражба на авто плейър, криминално проявения П.Т. (49 г.) от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани един пожар с материални загуби и 7 пожара без нанесени материални щети.

30.12.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ