Dobrich News Добрич новини

Алкохол по пътищата

На 24 декември, около 23:50 часа в с. Кардам, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Сузуки” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,58 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан П.П. (57 г.) от с. Кардам. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 декември, около 10:20 часа в с. Лясково, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, без регистрационни табели. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста реагира положително за употреба на наркотичното вещество канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан неправоспособния водач С.С. (31 г.). По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 декември, около 23:05 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,97 промила в издишания от водача въздух. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан В.Н. (26 г.) от град Балчик. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 декември, около 17:35 часа е получено съобщение за възникнал скандал в частен имот на територията на град Тервел. При пристигане на място е установен и задържан криминално проявения А.Н. (59 г.) от град Тервел. Срещу мъжа има влязла в сила заповед за защита от домашно насилие, която той е нарушил влизайки в домът на 41-годишна жена от град Тервел. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 декември, около 12:20 часа в района на с. Мали извор, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от А.М. (48 г.) от с. Ангеларий, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,47 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На територията на ОД МВР Добрич са регистрирани 2 пожара с материални загуби и 3 пожара с нанесени материални щети.

27.12.2016 г. ОД НА МВР ДОБРИЧ